Martin Sýkora Krimi

Stratené peniaze a alkohol: Opitý muž si pomýlil vchodové dvere

Popradskí mestskí policajti majú za sebou prvé dni predvianočného zhonu, ktorého súčasťou sú stratené peňaženky a stabilné problémy ľudí s alkoholom.

Ilustračný obrázok k článku Stratené peniaze a alkohol: Opitý muž si pomýlil vchodové dvere
Zdroj: pixabay

Pozor na peňaženky!

Vo štvrtok (29.11.) o 12:50 hod. sa na úradovňu MsP Poprad dostavil občan, ktorý odovzdal nájdenú vec, pánsku peňaženku s finančnou hotovosťou 66,55 €. „V nájdenej peňaženke sa nachádzal aj doklad totožnosti jej majiteľa, ktorý bol o náleze vyrozumený a o 14.30 hod. si svoju peňaženku po spoznaní a dôveryhodnom preukázaní vlastníctva osobne prevzal,“ informoval náčelník MsP Poprad Štefan Šipula. V ten istý deň o 15:15 hod. bola na mestskej polícií odovzdaná ďalšia nájdená peňaženka s dokladom totožnosti. Tentokrát bola jej majiteľkou žena z Popradu, ktorej bola nájdená peňaženka odovzdaná. Uvedené situácie svedčia o tom, že hlavne v predvianočnom období si treba na svoje peňaženky obzvlášť veľký pozor.

Zdroj: pixabay

Alkohol na dennom poriadku

V sobotu (1.12.) o 03:05 hod. bolo na linku 159 oznámené, že na ulici Jarmočnej ležia na vozovke dve osoby. Hliadka MsP Poprad preverením oznámenia zistila, že ide o obyvateľov jedného z rodinných domov na uvedenej ulici, ktorí boli pod vplyvom alkoholu. Následne ich mestskí policajti odprevadili až do miesta ich bydliska. Ešte predtým popradskí mestskí policajti riešili situáciu z Matejoviec, kde hlavnú úlohu zohrával taktiež alkohol. O 23:18 hod. bola hliadka mestskej polície vyslaná na ulicu Továrenská štvrť 105, kde sa mal nachádzať muž, ktorý chcel vojsť do vchodu bytového domu násilným spôsobom.

„Mestskí policajti na mieste zistili, že išlo o obyvateľa vedľajšieho bytového domu, ktorý si pod vplyvom alkoholu pomýlil vchodové dvere, ktoré sa mu s jeho kľúčom nedarilo otvoriť,“ vysvetlil Šipula.

Príslušníci mestskej polície mužovi pomohli trafiť domov. „S pomocou hliadky MsP Poprad sa dostal do správneho vchodu, v ktorom býval. Poškodenie majetku zistené nebolo,“ uzavrel šéf popradskej MsP.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM