Monika Vengrínová Rôzne

Stredoveký hrad nad Popradom: Miesto, ktoré svojím výhľadom dokáže vyraziť dych

Romantické miesto, ktoré bolo podľa historikov v stredoveku malou pevnosťou, objavíte, ak sa vydáte náučným turistickým chodníkom z Kvetnice na Zámčisko. Nenáročná túra vám ako bonus ponúkne nádherný výhľad na celé mesto i Tatry.

Ilustračný obrázok k článku Stredoveký hrad nad Popradom: Miesto, ktoré svojím výhľadom dokáže vyraziť dych
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Zámčisko sa nachádza v nadmorskej výške 921 m n.m. a cesta k nemu vedie lesom od Kvetnice. Vezmite deti i psa a vychutnajte si nenáročnú približne hodinovú cestu v miernom stúpaní do kopca k miestu, kde v 15.storočí stála malá pevnosť strážiaca cestu z Popradskej kotliny do Gemera a ktorá sa niekedy stotožňuje s Popradským hradom. Výlet si môžete spestriť zbieraním hríbov, či lesných jahôd a malín, ktoré lemujú cestu na vrchol.

V cieli si oddýchnite v drevenom altánku, z ktorého si vychutnáte výhľad na Poprad a Vysoké Tatry z jednej strany, na Kráľovu hoľu a Hornádsku dolinu s obcami Spišské Bystré a Hranovnica zo strany druhej. O pôvodnom využití tohto čarovného miesta sa môžete, resp. ste sa mohli dozvedieť z informačných tabúľ, ktoré sa však zrejme stali terčom vandalov.

Na cestu späť sa môžete vydať rovnakou trasou, akou ste prišli alebo pokračovať chodníkom nadol a okolo kameňolomu sa vrátiť späť do lesoparku v Kvetnici.

Výhliadka na Zámčisku
25
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM