Dominika Pacigová Basketbal

Strieborní basketbalisti: Malé medvede zožali v Handlovej veľký úspech

Mladší žiaci kategórie U13 bojovali na Majstrovstvách Slovenskej republiky v Handlovej. V konkurencii šiestich najlepších tímov si vybojovali strieborné medaily.

Ilustračný obrázok k článku Strieborní basketbalisti: Malé medvede zožali v Handlovej veľký úspech
8
Galéria
Zdroj: archív Michaely Drobnej

Hráči BKM Iskra Svit sa pod vedením trénerky Michaely Drobnej prebojovali na Finálový turnaj Majstrovstiev Slovenskej republiky prvýkrát. Išli si najmä pre nové skúsenosti. Domov odchádzali s medailami, zážitkami a pochvalami za krásny basketbal, nádherne odohraté zápasy, slušné i športové správanie.

Diametrálne odlišné zápasy

Kategória U13 odohrala päť zápasov. Hneď v úvode turnaja si zmerali sily s tímom BKM SPU Nitra. „Bol to prvý zápas s družstvom, ktoré je každý rok majstrom. Chalani veľmi chceli odohrať kvalitný zápas, ale strácali lopty aj pri driblingu. Boli prvýkrát na majstrovstvách, cítili obrovskú zodpovednosť,“ v krátkosti zhodnotila úvodný zápas trénerka Drobná.

„Druhý zápas sme odohrali s Prievidzou. Ten bol diametrálne odlišný. Chalani stratili zábrany, v telocvični sa vedeli orientovať a tešili sme sa z prvého víťazstva,“ dodala Drobná.

Zápas s domácou Handlovou bol plný emócií. „Obávali sme sa, ako duel dopadne. Chalani pred takým veľkým publikom nikdy nehrali. Na palubovku však vybehli nabudení, išla z nich obrovská energia. Piati chlapci na ihrisku a pätnásti na lavičke dýchali ako jeden človek. Fandiaci rodičia na tribúne a skvelý športový výkon chalanov radí tento zápas k nezabudnuteľným. Nedá mi nepochváliť domácich fanúšikov, ktorí nám po víťaznom zápase tlieskali a podávali ruky s tým, že hráme najkrajší basketbal. Stalo sa nám to prvýkrát,“ povedala mládežnícka trénerka s tým, že posledný zápas odohrali s mladíkmi z Interu Bratislava, v ktorom jej zverenci predviedli basketbalové divadlo.

Zdroj: archív Michaely Drobnej

Kolektívnou hrou k víťazstvám

Nové skúsenosti si odniesli najmä hráči. Bojovali v každom zápase, turnaj bol pre nich veľkým prínosom. „V prvom zápase som robil hlúpe chyby. V momente, keď z nás opadla nervozita, začali sme hrať ako kolektív a povzbudzovali sme sa. Zápas s Handlovou bol nezabudnuteľný, zakričala si s nami aj pani trénerka,“ prezradil Daniel Blaško. „Som veľmi šťastný, že aj ja som mohol ísť do Handlovej so staršími spoluhráčmi. Asi nikdy nezabudnem na moment, keď som odohral pár minút v poslednom zápase,“ pridal sa najmladší hráč družstva Filip Gradzilla. Malé medvede si okrem striebornej medaily odniesli obrovské skúsenosti. Slovami ich potešili i basketbaloví odborníci, bývalí hráči, tréneri a rozhodcovia. „Spoluhráč pána Lukášika, ktorý hral kedysi za Svit, ma úprimne dojal. Je to až pohladenie na duši, keď vám bývalý basketbalista povie, že krajší basketbal nevidel. Tieto slová boli pre nás najväčším ocenením. Medaila bola len čerešničkou na torte,“ uzavrela Drobná.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM