Rôzne

Strireborno-biela nádhera v škole. Žiaci na Ulici mládeže mali vianočnú besiedku

Predposledný vyučovací deň kalendárneho roka oslavovali bilingvalisti „striebornú svadbu“ Slovákov a Nemcov. Čo sa za tým označením skrýva? Dvadsiata piata vianočná besiedka tejto sekcie Spojenej školy na Ulici Dominika Tatarku v Popradu. A oslava to bola ozaj honosná!

Ilustračný obrázok k článku Strireborno-biela nádhera v škole. Žiaci na Ulici mládeže mali vianočnú besiedku
Foto: SŠDT Poprad

Už pri príchode do telocvične i tí menej informovaní pochopili, že pôjde o veľkú vec. Pani učiteľka Hönschová spolu so šikovnými druháčkami, piatakmi a najmä hrdinami fresky Adamom Čellárom a Luckou Pollákovou z 5. F a Joeym Jurčíkom z 1. F vykúzlili obdivuhodne mrazivo krásnu atmosféru ľadového zámku. Keďže sa oslavovala „strieborná svadba“, výzdoba, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani profesionálny scénograf, sa bola v strieborno-bielom ladení. Moderátorská dvojica Mikuláš & Nikolaus (Erik Kovalík z 5. F a Martin Imm z 4. F) postupne popozývala na javisko všetkých šikovných tanečníkov, muzikantov, spevákov a nádejných komikov, ktorých nadanie sa počas bežného vyučovania skrýva medzi hŕbami kníh a zošitov, či za laboratórnymi stolmi a počítačmi. V slávnostnej atmosfére si „na zadku vysedené“ talenty – úspešní žiaci – prevzali diplomy z predmetových olympiád.

V nádherne vyzdobenej telocvični na Ulici mládeže k Vianociam vykročili nielen bilingvalisti, ale aj žiaci osemročného gymnázia a základnej školy. Tí najmladší sa vo večernej besiedke predstavili aj rodičom, s ktorými sa naladili na najkrajšie sviatky roka.

Strireborno-biela nádhera v škole. Žiaci na Ulici mládeže mali vianočnú besiedku
11
Galéria
Foto: SŠDT Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM