Monika Vengrínová Rôzne

Súťažiaci Spišskosobotského kotlíka spojili príjemné s užitočným: Popri varení guľášu stihli aj odvoliť

Dnešná sobota nie je len volebná, ale aj súťažná a kuchárska. Už tradičná súťaž vo varení guľášu Spišskosobotský putovný kotlík sa koná po deviatykrát v Spišskej Sobote. Súťažiaci však nielen navarili výborný guľáš, ale stihli i odovzdať svoj hlas kandidátom do Európskeho parlamentu.

Ilustračný obrázok k článku Súťažiaci Spišskosobotského kotlíka spojili príjemné s užitočným: Popri varení guľášu stihli aj odvoliť
Foto: Eva Viestová

„Bude tu asi 500 ľudí, ale myslím si, že táto akcia nejako neovplyvní ich účasť na voľbách. Ak niekto chce voliť, tak pôjde, ak nechce, tak nepôjde, ale myslím si, že niektorí ľudia, vrátane mňa, pôjdu voliť po skončení súťaže,“ uviedol spoluorganizátor podujatia Viliam Kocún.

Volebná miestnosť je hneď vedľa miesta konania akcie, takže súťažiaci to k volebným urnám nemajú ďaleko. „Oheň horí, guľáš sa varí, moje družstvo pracuje a ja som mohol prísť ako prvý z nás odvoliť. Keďže aj jesť sa musí, myslím si, že aj voliť sa musí,“ povedal Miroslav Gordiak z tímu Hippo.

Niektorí už odvolili, iní sa chystajú po skončení súťaže

Do volebného okrsku číslo 35 prišiel svoj hlas vo voľbách do Európskeho parlamentu odovzdať aj člen Dobrovoľníckeho hasičského zboru (DHZ) zo Spišskej Soboty František Hudáč, ktorý zároveň spoluorganizuje súťaž vo varení gulášu. „Vážim si voľby, chodil som doteraz na všetky a asi aj budem chodiť naďalej. Doma som si pozorne pozrel zoznam kandidátov a verím, že som vybral toho správneho, ktorý bude robiť to, čo má,“ konštatoval.

Niektorí účastníci súťaže, ktorú organizuje DHZ zo Spišskej Soboty, pôjdu odvoliť až po jej skončení. Počas prípravy a varenia gulášu si chcú dobre premyslieť, komu svoj hlas odovzdajú. „Teraz pripravujeme mäso na najlepší guláš a pri tej príležitosti sa pripravujeme aj na eurovoľby. Hlas odovzdáme tomu, kto sa postará, aby sme sa na Slovensku mali lepšie, plus budú mať u nás tí kandidáti, ktorí si od nás kúpia najviac gulášu,“ dodáva jedna z členiek tímu Strážanov.

Reportáž z tohtoročného Spišskosobotského kotlíka vám prinesieme čoskoro.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM