Rôzne

SVET O SLOVENSKU: Zasa z nás majú teroristi supermarket!

Španieli rozbili najväčšiu sieť obchodníkov so zbraňami v Európe. Nakupovali ich s najväčšou pravdepodobnosťou opäť u nás a určené boli pre džihádistov.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zasa z nás majú teroristi supermarket!
Zdroj: TASR

„Slovensko sa podieľa na teroristických útokoch? Nechýbalo veľa a mohlo dôjsť ku skaze,“ znie titulok článku českého portálu Eurozprávy.cz.

Popisuje veľkú policajnú operáciu Španielov, ktorým sa podarilo zadržať megaúlovok nelegálnych pištolí, munície a dokonca aj protilietadlových guľometov. Nikoho v Európe už neprekvapilo, že priekupníci so smrťou zrejme nakupovali svoj tovar na Slovensku.

Ten istý scenár

„Španielske úrady rozbili najväčšiu sieť obchodníkov so zbraňami v Európe. Zadržali až 12-tisíc kusov zbraní a munície vrátane nástrojov schopných zostreliť lietadlo. Podľa indícií smeruje pôvod zbraní na Slovensko, rovnako ako v prípade zbraní použitých pri útoku na francúzsku redakciu časopisu Charlie Hebdo,“ píše český portál.

Slovenskú stopu potvrdzuje fakt, že obchodníci postupovali podľa rovnakého scenára, ako už veľakrát pred tým, keď zabezpečili zbrane pre krvavé jatky v rôznych krajinách Európy.

Vždy ide o takzvané expanzné zbrane, ktoré boli znefunkčnené, takže sa mohli zo Slovenska voľne predávať. Lenže uviesť ich späť do pôvodného stavu nie je veľký problém, a tak ich teroristi radi nakupovali.

Takýmito opravenými samopalmi sa vraždilo aj pred dvoma rokmi na parížskom koncerte kapely Eagles of Death Metal, kde zahynulo viac ako 130 obetí.

K tomu treba pripočítať historicky najväčšiu zásielku pašovaných zbraní na území Veľkej Británie určenú pre kriminálne podsvetie, ktorú zachytila britská polícia. Zdrojom bolo opäť Slovensko. Samopaly a pištole zo Slovenska využívajú podľa policajných informácií aj teroristi Írskej republikánskej armády.

Portál Eurozprávy.cz uvádza aj ďalšie prípady: „Teroristi využívali slovenské zbrane aj pri útoku na Židovské múzeum v Bruseli 24. mája 2014, ktorý si vyžiadal štyri obete.“

Je to blbosť

Zbrane zadržané v Španielsku mali hodnotu 10 miliónov eur a boli určené pre teroristické plány na útoky v Španielsku, Francúzsku a Belgicku. Policajné komandá zadržali štyroch mužov a jednu ženu v mestách Olot, Liendo, Galdácano a Guecho.

„Expanzné zbrane nakupovali pod zámienkou športových aktivít. Pomocou náhradných dielov ich potom opravili a predávali na čiernom trhu,“ píše portál.

Jeho českým čitateľom sa však obvinenie Slovenska v titulku vôbec nepáči. „Slovensko sa podieľa na teroristických útokoch? To je ako keď opitý šofér niekoho zabije a zo zločinu obvinia aj výrobcu auta… redaktor to s titulkom prehnal, keby som bol jeho šéfom, tak sa verejne ospravedlním a dotyčného na hodinu vyrazím,“ píše v komentári pod článkom Eramus.

„Sused zabil ženu sekerou značky Fiskars, takže firma Fiskars sa podieľala na tejto vražde :-), presnejšie povedané Fínsko,“ glosuje ďalší čitateľ a dopĺňa ho aj posledný komentár: „Koho tým chcete oslniť?“

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM