Monika Vengrínová Basketbal

Svitovský streetball si zahralo viac ako 40 tímov. Iskra sa už pripravuje na novú sezónu

Iskra streetball Svit fest sa z roka na rok stáva populárnejším. Prekročil hranice regiónu a láka športovcov z celého Slovenska. Diváci tak videli atraktívne zápasy viac ako štyridsiatich družstiev i zaujímavý kultúrny program, ktorý uzavrel úspešný športový deň.

Ilustračný obrázok k článku Svitovský streetball si zahralo viac ako 40 tímov. Iskra sa už pripravuje na novú sezónu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

40 tímov z celého Slovenska i Kabát revival

„Pocity sú fantastické. Toto bol asi najvydarenejší ročník, aký sme doteraz robili. Vyšlo nám počasie a aj účasť športovcov bola veľmi veľká, takže skutočne pozitívne a dobré pocity. Táto akcia už má celoslovenský rozmer, čo znamená, že tu boli tímy z celého Slovenska. Okrem Popradčanov a Svitovčanov sme privítali napríklad i hráčov z Ružomberka, Prešova, či z Bratislavy,“ teší sa organizátor podujatia a zároveň prezident basketbalového klubu Iskra Svit Ján Drobný.

Vo Svite sa tak stretli fanúšikovia basketbalu všetkých vekových kategórií. Tí, ktorí mohli si zahrali, tí, ktorí nemohli, prišli povzbudzovať. Hralo sa v šiestich kategóriách, a to dievčatá do 15 rokov, chlapci do 15 rokov, dievčatá do 18 rokov, chlapci do 18 rokov a dve hlavné kategórie, ženy a muži.

Zahrať si mohli i tí najmenší, ktorých čakali športové hry na mini košoch. No a športový deň zakončili koncerty skupín Amo & Band, Perpetuum Mobile, dievčenská skupina Druhé ja a revival známej českej rockovej skupiny Kabát.

Výsledky streetballu

dievčatá do pätnásť rokov: 1. Sexi MHD, 2. Martinine princezničky, 3. Be Cheese
chlapci do pätnásť rokov: 1. For The Win, 2. The Elites, 3. Luckeri
dievčatá do osemnásť rokov: 1. Na háku, 2. Teplučké kvietočky
chlapci do osemnásť rokov: 1. Espirit, 2. Eurobus, 3. Horúce strely
ženy: 1. Ženy treba ľúbiť, 2. Želvičky, 3. Fangarwa Quenoe
muži: 1. Quatro Formaggi, 2. Zub času, 3. Optimisti

Solomon i Channels ostávajú, vracia sa Berkis a prichádza Trust z USA

Streetball je tak tento rok za nami a pred nami nová basketbalová sezóna, na ktorú sa Iska Svit pripravuje podpisovaním kontraktov s hráčmi. „Medvede“ majú zatiaľ dohodnutých siedmich hráčov. Dvaja sú zahraniční, a to Američan Wesley Channels z minuloročného kádra ako rozohrávač a Lotyšan Martins Berkis, ktorý sa po roku vracia do Svitu, a s ktorým klub podpísal dlhodobejší kontrakt. Hrať za Svit tiež bude zatiaľ päť Slovákov – Martin Míčka, Roman Findura, Filip Dratva, Adam Buday a Matej Hrabčák.

„Zároveň sme sa dohodli na spolupráci s trénerom Davidom Solomonom aj na ďalšiu sezónu. S ním bude pôsobiť pri tíme aj Steven Trust, asistent z Ameriky. Verejnosť možno nevie, ale Trust má za sebou veľmi úspešnú a zaujímavú kariéru na univerzite v Indiane. Je aj víťazom univerzitnej súťaže, keď tam bol športovým riaditeľom. Sú to naozaj veľké mená a nie je maličkosť, že vo Svite budú pôsobiť takíto tréneri,“ predstavuje zvučné mená prezident klubu a zároveň dodáva: „Momentálne máme siedmych hráčov a od toho, aká bude kvalita zostávajúcich štyroch až piatich, sa budú odvíjať naše ambície. Myslím si, že keď sa nám podarí angažovať kvalitných hráčov, tak aj napriek tomu, že máme relatívne skromnejšie podmienky oproti ostatným ligovým tímom, tak môžeme postaviť veľmi silný tím“.

Prvé prípravné zápasy by mala Iskra odohrať na prelome augusta a septembra. „Medvede“ sa postupne predstavia na turnaji v českom Zlíne, Maďarsku a usporiadať by mali aj domáci turnaj vo Svite.

Iskra Streetball Svit Fest 2013
1
Galéria
Iskra Streetball Svit Fest 2013
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM