Aktualizované Simona Ivančáková Hokej

Takmer na nerozoznanie od pravej: Zavádza sa v Poprade staronová mena? :) FOTO

Modro-bielu bankovku v hodnote 500 slovenských gólov nenájdete nikde inde na Slovensku, len v Poprade. Pozrite, čo je za tým!

Ilustračný obrázok k článku Takmer na nerozoznanie od pravej: Zavádza sa v Poprade staronová mena? :) FOTO
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Domáce oslavy pri príležitosti päťstého presného zásahu v bránke súperov z hokejky Arneho Krotáka sa niesli vo veľkom štýle. K jeho krásnemu úspechu mu prišiel zablahoželať nielen prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, ale aj primátor mesta Poprad Jozef Švagerko a Richard Lintner z Pro-Hokeja.

Kroták na bankovke

Tento slávnostný večer sa niesol aj v duchu osláv popradského fanclubu. Ten kapitánovi mužstva kamzíkov prišliel vzdať hold a to v poriadnom štýle. Pri tejto neopakovateľnej príležitosti pripravili vlajku, ktorá bude ozdobou popradskému štadiónu. Podobizeň Arneho Krotáka je zobrazená naozaj kreatívnym spôsobom. Zabudnite na známe otrepané transparenty, kde sa nachádza meno a fotka hokejistu. V Poprade to vyzerá naozaj úplne inak.

Bankovka v hodnote 500 slovenských gólov je modro-bielej farby, teda farby hokejového klubu. Hlavnou postavou na nej je hrdina šatne kamzíkov, teda Arne Kroták. „Klub, ale aj fanklub sa na Arneho 500. gól pripravoval už dlhú dobu, klub už od 497. presného zásahu,“ uviedol Daniel Laškody. Podľa informácií bola bankovka vytlačená už pred derby s Košicami, ktoré sa hralo v Poprade na konci minulého roku.

Divákom sa nápad páčil

A ako tento nápad vznikal? "V predvianočnom období ma oslovil jeden z predstaviteľov fanklubu a zároveň aj člen správnej rady HK ŠKP Poprad Jozef Bučanský. Poprosil ma, či im nepomôžem s prípravou transparentu, ktorý členovia fanklubu zdvihnú nad svoje hlavy bezprostredne po tom, čo Arne vsieti svoj 500. gól. Neváhal som ani sekundu a prisľúbil som im pomoc,“ povedal Daniel Laškody. Po prvotných plánoch prišiel fanklub s ideou vytvoriť 500-korunáčku, na ktorej bude Krotákova podobizeň. „Mne sa nápad zapáčil a prerobil som 500-korunáčku Ľudovíta Štúra na podobizeň s Arne Krotákom,“ doplnil Laškody, ktorý mal na starosti grafickú úpravu transparentu. Z pôvodnej hnedej farby sa však prerobila na klubovú kombináciu modro-bielej.

A takáto reklama pre popradský hokej sa páči aj popradským fanúšikom. „Skvelý nápad. Čakala som, že sa na štadióne zjaví nejaký transparent alebo vlajka a bude na nej Arne Kroták, ale toto som naozaj nečakala. Milo ma to prekvapilo, urobili to naozaj dobre,“ povedala Jana, ktorá fandí popradským hokejistom už pár dlhých sezón.

Čítajte tiež:

Arne dnes oslavoval: Dres mu odovzdal prezident Andrej Kiska

Kamzíci potvrdili úlohu favorita: V slávnostnom zápase dovolili Žiline skórovať len raz

Foto: archívne

Bankovka, ktorú nájdete len v Poprade: Arne Kroták je jej hrdinom
3
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM