Aktualizované Monika Vengrínová Rôzne

Taliansky fotograf, čo sa usadil v Poprade: Toto sú výhercovia jeho kníh!

Pred desiatimi rokmi prišiel pod Tatry, aby tu založil firmu. Dnes úspešný podnikateľ okrem práce a rodiny venuje svoj čas aj fotografovaniu. Fotografovaniu ľudí pri ich práci, pri ich záľubách, pri ich vášni. Z tých najlepších neváhal vytvoriť publikácie. A tešiť sa z nich budú títo dvaja z vás.

Ilustračný obrázok k článku Taliansky fotograf, čo sa usadil v Poprade: Toto sú výhercovia jeho kníh!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Guido Andrea Longhitano začal fotiť ako trinásťročný a za tridsať rokov ho jeho láska k fotografii neopustila. Verí, že práve fotografie môžu iným ukázať a spropagovať prácu a záujmy ľudí a zachovať určité momenty navždy, aby sa nezabudlo. Tri roky venoval svoj čas sledovaniu práce hasičov a z tých najlepších fotografií zostavil publikáciu.

„Fotil som hasičov na celom Slovensku, takmer vo všetkých krajoch, ale najmä v Bratislave a v Poprade. Práca s popradskými hasičmi bola pre mňa veľmi pozitívna, najmä na začiatku. Bol som s nimi na mnohých zásahoch. Niekedy som na stanici i prespával,“ prezradil Longhitano.

Jeho druhá kniha je z iného súdka. Ukazuje lásku a vášeň tanečníkov k folklóru. Niekoľko rokov preto fotografoval folklórne slávnosti vo Východnej. „Tohto festivalu som sa zúčastňoval ako divák a veľmi ma očarila vášeň pre tanec. Od detí až po dospelých. Takže som to fotil s radosťou,“ dodal fotograf.

Výhercovia

Pre tých, ktorí by chceli mať jednu z týchto hodnotných publikácií aj s podpisom autora doma vo svojej knižnici, sme vyhlásili súťaž. Správna odpoveď na súťažnú otázku „O čom bude ďalšia publikácia G.A.Longhitana?“ znela „o ľuďoch“. Správnu odpoveď ste mohli nájsť v rozhovore s fotografom: Teplý Janov vymenil za studený Poprad: Talian našiel domov pod Tatrami a do tohto sa zamiloval!

Do redakcie sme dostali takmer tri desiatky odpovedí. Z tých správnych sme vyžrebovali dvoch výhercov, ktorí získajú spomínané publikácie. Z knihy Folklórny festival vo Východnej sa bude tešiť Monika Pitoňáková z Batizoviec a kniha Hasiči poputuje k Jánovi Turekovi do Popradu. Výhercom blahoželáme a budeme ich kontaktovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM