Peter Handzuš Hokej

Tatiana Ištocyová žije svoj hokejový sen. Z Popradu cez ŠKP až do Švédska

Odchovankyňa popradského hokeja Tatiana Ištociová pôsobí počas tejto sezóny vo Švédsku. Ako sa darí mladej talentovanej hokejistke na severe Európy?

Ilustračný obrázok k článku Tatiana Ištocyová žije svoj hokejový sen. Z Popradu cez ŠKP až do Švédska
Zdroj: Archív Tatiany Ištocyovej

Fanúšikovia ženského hokeja spod Tatier poznajú dvojičky Tatianu a Luciu Ištocyové, ktoré hokejovo vyrastali v Poprade. Po sezónach, ktoré odohrali za miestny ženský kokejový tím, sa presťahovali do Bratislavy, kde si s ŠKP vyskúšali, ako sa hrá EWHL. Od sezóny 2017–2018 sa hokejové cesty dvojičiek rozišli. Lucia ostala v ŠKP Bratislava a Tatiana zamierila na sever Európy.

Počas mesačnej pauzy vo švedskaj lige sa Tatiana objavila na zápase Popradských líšok a ŠKP Bratislava v Poprade, kde nám prezradila, ako sa jej vo Švédsku darí a ako sa tam vlastne dostala. “Mojím snom bolo vždy hrať vo Švédsku a keď prišla príležitosť, tak som ju využila. Po minuloročných majstrovstvách sveta som bola v kontakte s iným tímom, ale nakoniec sa to zomlelo úplne inak a skončila som v tíme HV 71,” prezradila rodáčka z Kežmarku.

Zdroj: Archív Tatiany Ištocyovej

Vo Švédsku hraje ženskú ligu desať tímov, ale v oveľa vyššom tempe, ako sa hrá na Slovensku. “Ja som si na tempo zvykala mesiac. Vždy sa tam hrá naplno. Každým zápasom to je ale lepšie a lepšie,” povedala Tatiana. Za HV 71 Jönköping odohrala Tatiana v tejto sezóne už 31 zápasov a dala zatiaľ jeden gól. “Myslím, že v tíme mám veľmi dobrú pozíciu. Som v top štyroch obrancoch a mám dosť času na ľade,” dodala spokojná popradská odchovankyňa.

Je to prvýkrát, čo sa hokejový život dvojičiek Ištocyových rozdelil. A vlastne je to aj prvýkrát, čo je Tatiana bez blízkej rodiny vôbec. “Som tam jediná Slovenka. Je mi smutno, ale vždy to bol môj sen a ten hokej za to stojí,” skonštatovala Tatiana Ištocyová.

Budúci rok by Tatiane Ištocyovej mohlo byť v HV 71 veselšie. Mužský tím má na lane jej rovesníka, slovenského obrancu Martina Fehérváryho ;-)

Tatiana Ištocyová žije svoj hokejový sen
16
Galéria
Foto: Martin Žákovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM