Pavol Krupka Kultúra

Tatranská galéria pripravila pre deti na ich sviatok zaujímavé podujatie

Tohtoročné oslavy Dňa detí v Poprade boli opäť pestré. Okrem mestských podujatí mohli deti v nedeľu navštíviť aj Tatranskú galériu, kde sa kreslilo i súťažilo.

Ilustračný obrázok k článku Tatranská galéria pripravila pre deti na ich sviatok zaujímavé podujatie
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Tatranská galéria v Poprade myslela na sviatok detí aj v tomto roku. Pre najmenších pripravila zaujímavý program, na konci ktorého mohli získať Preukaz mladého umelca. Obrovské puzzle či pexeso mnohé z nich videli po prvýkrát, navyše, nezobrazovali rozprávkové motívy, ale diela, ktoré má galéria vo svojom vlastníctve a ktoré vystavuje. Aj čiernobiele omaľovanky boli v skutočnosri známe výtvarné diela od Ľudovíta Fullu či Miloša Alexandra Bazovského. Deti mohli nakrešliť aj svoj sen – a to na obrovský papierový chodník, ktorý neostal dlho prázdny…

Viac o tomto podujatí sa dozviete z nášho videa.

Už v sobotu sa začali aj mestské oslavy tohtoročného Dňa detí. Program hneď ráno odštartovalo divadelné predstavenie v Dome kultúry. Potom sa celé dianie presunulo do Arény Poprad, kde na deti čakali tanečné i rozprávkové predstavenia. Vrcholom dňa bol koncert speváčky Kristíny. Po nej ešte s programom pre najmenších vystúpil ujo Ľubo z Košíc a na záver si mohli všetci pozrieť filmovú rozprávku. Nedeľné popoludnie patrilo už tradične nielen deťom, ale aj ich psíkom. Na dvore Centra voľného času si spoločne si mohli vyskúšať poslušnosť a šikovnosť svojich miláčikov pri cvičení prvkov Agility.

Deň detí v Tatranskej galérii
1
Galéria
Deň detí v Tatranskej galérii, v Aréne Poprad a v CVČ
37
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM