Rôzne

Tatranská Lomnica bez svojej atrakcie: Múzeum TANAPu je zatvorené

Ukážky tatranskej flóry a fauny sú za zamknutými dverami. Múzeum Tatranského národného parku v Tatranskej Lomnici je od utorka 22. novembra zatvorené.

Ilustračný obrázok k článku Tatranská Lomnica bez svojej atrakcie: Múzeum TANAPu je zatvorené
Zdroj: Dnes24.sk

Dôvodom dočasného zatvorenia múzea je podľa námestníka riaditeľa Štátnych lesov TANAP-u Maroša Petríka každoročná údržba expozície múzea, výmena herbárových položiek, ošetrenie a doplnenie exponátov.

Múzeum TANAP Štátnych lesov TANAP-u je špecializovaným múzeom v oblasti ochrany tatranskej prírody s odborným zameraním na prezentáciu živej a neživej prírody a ľudských aktivít v tomto území. Plní svoju poznávaciu, dokumentačnú, prezentačnú a výchovno-vzdelávaciu funkciu.

Návštevníci si tu môžu obzrieť vystavené exponáty z oblasti geológie, fauny a flóry, histórie a etnografie na území Vysokých Tatier.

Pre záujemcov ponúka múzeum premietanie videofilmov alebo prednášky s tematikou ochrany prírody v národnom parku. Svoje miesto tu majú nielen informačné materiály o TANAP-e, ale aj mapy, kalendáre, pohľadnice, odborná literatúra s tematikou histórie a ochrany tatranskej prírody. Múzeum bude pre návštevníkov po údržbe opäť otvorené 5. decembra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM