Aktualizované Katarína Oravská Krimi

V penzióne sa už robia len dohasovacie práce: Predbežné škody sú minimálne 400 000 €

Tatranský penzión zachvátili plamene. Požiar sa už podarilo lokalizovať a na mieste sa robia už len dohasovacie práce. Prinášame zábery priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku V penzióne sa už robia len dohasovacie práce: Predbežné škody sú minimálne 400 000 €
Zdroj: TASR

V Tatranskej Kotline vo Vysokých Tatrách horel penzión Limba. Podľa operačného dôstojníka Okresného riaditeľstva (OR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade Adriána Troppa išlo o rozsiahly požiar.

Nahlásený bol krátko pred 10. hodinou. Riaditeľ OR HaZZ v Poprade Ondrej Šproch doplnil, že požiar sa podarilo lokalizovať a na mieste sa robia už len dohasovacie práce. „Postupne sa rozoberá strecha, dohasujú sa ešte tlejúce miesta. Požiar zasiahol celú strechu a stropy, už by sa však nemal ďalej šíriť a ohrozovať okolie,“ objasnil. Odkiaľ sa požiar rozšíril, zatiaľ nie je známe, to bude predmetom vyšetrovania. Pravdepodobné však je, že od kozubu.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove doplnil, že predbežné škody sú minimálne v hodnote 400 000 eur, keďže budova celá zhorela do tla. „Oheň sa zo strechy rozšíril na prvé poschodie, a potom aj na prízemie, ešte stále tam sú naši príslušníci. Ide o komplikované hasenie, keďže celá konštrukcia budovy bola z dreva a je potrebné objekt nielen hasiť, ale aj postupne rozoberať,“ uviedol krajský operačný dôstojník.

Na mieste zasahovalo celkove 29 príslušníkov HaZZ z Popradu, Starej Ľubovne, Kežmarku a Levoče so 14 kusmi techniky.

Správu sme naposledy aktualizovali o 17:46 hod.

Známy penzión v plameňoch
1
Galéria
Tatranský penzión zachvátil ničivý požiar
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM