Martin Sýkora Hokej

Tatranský pohár od štvrtka plný kvality: Ťahákom kamzíci a bratia Hudáčkovci

Druhý najstarší hokejový turnaj v Európe sa blíži. Štyri herné štýly, kluby zo štyroch krajín a jeden pohár - to je krátka vizitka 69. ročníka prestížneho podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Tatranský pohár od štvrtka plný kvality: Ťahákom kamzíci a bratia Hudáčkovci
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

O Tatranský pohár zabojujú štyri družstvá zo štyroch krajín – český HC Oceláři Třinec, fínsky Lahti Pelicans, švédsky Örebro HK a domáci HK Poprad. Diváci sa najviac tešia na to, ako v kvalitnej konkurencii obstoja popradskí kamzíci a magnetom budú aj „švédi“ zo Spišskej Novej Vsi – bratia Libor a Július Hudáčkovci.

Spišiaci prišli domov

Svoje prvé kroky robili hokejoví bratia Hudáčkovci v Spišskej Novej Vsi. Práve tu odohrajú jeden zápas – doslova pred domácim publikom. „Písali mi kamaráti, že či budem mať lístky. Ale je toho veľa, takže treba si kúpiť v predpredaji,“ hodnotil záujem s typickým úsmevom Libor. V kabíne bratské duo drží pokope a spoluhráči im návrat domov úprimne priali s dovetkom, že účasť na turnaji určite vybavovali práve oni. Pobyt pod Tatrami však švédski hráči určite neľutujú, keďže je tu toho viac, čo sa im páči.

„Pekné baby a lacné pivo. Väčšina tu nikdy nebola, sú prekvapení, ako je tu krásne,“ prezradil najväčšie lákadlo Libor.

Hokejisti z Čiech, Fínska a Švédska boli najviac prekvapení kvalitou popradského ľadu. Ich skúsenosti s veľkých klimatizovaných arén sa v Poprade rozpadli na drobné čriepky. Ako bratia prezradili, konečne zažijú výborný ľad. „Všetko funguje ako má – dobré počasie, pekný ľad, takže sa nebudeme mať na čo vyhovárať. Dúfam, že budem pripravený na všetky tri zápasy,“ vysvetlil Július, ktorý sa stal vo Švédsku miláčikom tribún.

PREČÍTAJTE SI AJ: Poznáme cenu vstupeniek na tradičný turnaj

Zaujímavá konfrontácia rôznych hokejových škôl

Fakt, že sa na jednom turnaji stretli štyri družstvá zo štyroch krajín sľubuje zaujímavú a atraktívnu konfrontáciu. Každý zistí, na čom je. „Všetky tie tímy hrajú iným systémom, takže pre nás to bude veľmi dobrá previerka pred ligou. Chceme dať do toho všetko,“ dodal brankár švédskeho Örebrö HK.

PREČÍTAJTE SI AJ: Poznáme časy a rozlosovanie zápasov

Napriek tomu, že domáci hokejisti nie sú tentoraz favoritmi na zisk prestížneho pohára, vedený kapitánom Krotákom chcú ukázať svoju konkurencieschop­nosť. „Každý jeden z nás určite bude chcieť ukázať, čo v ňom je. Je pravdou, že naše mužstvo prešlo veľkou obmenou. Bude to pre nás náročné. Je to príležitosť aj pre mladých hráčov sa ukázať. Každý jeden z popradských hráčov by raz chcel v takých družstvách hrať. Preto je to motiváciou navyše,“ zhodnotila popradská stále aktívna hokejová legenda Arne Kroták.

Tatranský pohár 2016 tlačovka
1
Galéria
Tatranský pohár 2016 tlačovka
18
Galéria
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM