Martin Sýkora Hokej

Tatranský pohár ukázal kamzíkom zrkadlo: Poprad skončil štvrtý, vyhrali Fíni

Kvalitne obsadený hokejový turnaj ukázal momentálnu silu štyroch mužstiev. Popradčania sa nechceli v ťažkej konkurencii stratiť, ale zvíťazila kvalita.

Ilustračný obrázok k článku Tatranský pohár ukázal kamzíkom zrkadlo: Poprad skončil štvrtý, vyhrali Fíni
Foto: Martin Sýkora

Popradčania v sobotu nastúpili na svoj tretí zápas v priebehu troch dní. Po českom Třinci a fínskom Lahti na kamzíkov čakalo švédske Örebro HK.

Na prvý gól diváci nečakali dlho. Aj keď túžili po presnom zásahu vo švédskej bráne, nestalo sa. Už v 4. minúte dostal Örebro do vedenia český obranca Zámorský a udal trend celého stretnutia. Bol to práve „švédsky“ zadák, ktorý svojim druhým gólom uzavrel prvotretinový účet.

V druhej tretine kamzíci ukázali, aký je rozdiel medzi európskym a slovenským hokejom. Örebro za 20 minút vďaka Henrichovi, Mustonenovi a Hagovi nasúkali tri góly, Pajpacha medzitým stihol v bráne ešte vystriedať Šúrek a o víťazovi stretnutia bolo prakticky rozhodnuté.

V tretej časti hry nemožno Popradčanom uprieť snahu o korigovanie výsledku, na hokejovejšieho a takticky vyspelejšieho súpera však skrátka nemal. Örebro vyhralo 5:0 a odsunulo kamzíkov na štvrté turnajové miesto.

HK Poprad – Örebro HK 0:5 (0:2, 0:3, 0:0)
Góly: 4. Zámorský (Squers), 18. Zámorský (L. Hudáček), 28. Henrich (Zámorský), 31. Mustonen, 37. Haga (Weinstock)

PREČÍTAJTE SI AJ: Tatranský pohár zaslúžene putuje do Fínska: Pelikánom podľahli aj českí oceliari

„Pre náš to bola zaťažkávacia skúška, ktorá nás preverila po všetkých stránkach. Som rád, že sme takýto turnaj mohli hrať na začiatku sezóny. Je lepšie prejsť na začiatku sezóny peklom a byť pripravený, ako keby to malo byť naopak. Turnaj nám povedal veľa o súpiske. Budúci týždeň začneme znova vyradzovať hráčov,“ uviedol tréner HK Poprad Petr Jonák.

Spokojný bol po odohraní všetkých zápasoch šéf popradského klubu, ktorý svoje hodnotenie vystavil nielen po hokejovej, ale aj po obchodnej stránke. „Tím sa formuje, je úplne nový. Z vlaňajška máme len zopár hráčov. Družstvá, ktoré sme tu mali, sú top v európskych hokejových ligách. Videli sme, kam smeruje klubový hokej v Európe a kde sme dnes my. Pre nás všetkých je to vynikajúce zrkadlo – nielen pre hráčov, ale aj pre nás funkcionárov, aby sme vedeli, kam sa máme v budúcnosti posúvať z hľadiska tímu, marketingu, biznisu okolo hokeja,“ hodnotil výkonný riaditeľ HK Poprad Peter Žifčák.

Zahrať si proti špičkovým hokejovým družstvám Európy bolo krstom ohňom hlavne pre mladých chlapcov, ktorí sa mohli učiť nielen od svojich skúsenejších spoluhráčov. Jedným z nich je aj pilier s číslom 2. „Hlavne mladí videli, že musia na sebe pracovať oveľa viac ako pracujú. Videli, že hokej v Európe je niekde inde ako na Slovensku. Aj pre nás starších je to škola, učíme sa celý život. Snažili sme sa aj my niečo pochytiť,“ konštatoval Štefan Fabian, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho obrancu Tatranského pohára.

Proti Popradu v bránke Örebro HK chýbal Július Hudáček. Z bratskej dvojice nastúpil Libor, ktorý prihrával Zámorskému na druhý gól. „Bol to výborný turnaj. Myslím, že nás to dobre pripravilo. Keď sme sem išli, mali sme odohraný iba jeden prípravný zápas. Teraz sa cítime lepšie a určite nás to dobre preverilo. Každá liga je iná. Fíni veľa korčuľujú, hrajú do tela, nahadzujú puky, Třinec viac vyčkával, držal viac puk a Poprad snažili sa napádať a korčuľovať – každý zápas bol ťažký,“ povedal Petr Zámorský, ktorý si proti Popradu pripísal 2+1.

Tatranský pohár 2016 Poprad - Örebro HK
1
Galéria
Tatranský pohár 27.8.16 Poprad - Örebro
53
Galéria
Foto: Martin Sýkora
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM