Martin Sýkora Hokej

Tatranský pohár zaslúžene putuje do Fínska: Pelikánom podľahli aj českí oceliari

69. ročník Tatranského pohára pozná svojho ďalšieho víťaza. Premiérovo sa zo zisku už prestížneho pohára tešil zástupca fínskej hokejovej školy z Lahti.

Ilustračný obrázok k článku Tatranský pohár zaslúžene putuje do Fínska: Pelikánom podľahli aj českí oceliari
Foto: Martin Sýkora

V predčasnom finále sa stretli v sobotu dopoludnia dva neporazené pohárové celky a dve úžasné hokejové školy. Fínski pelikáni z Lahti skúsili pevnosť českej třineckej ocele.

Na oboch súperoch už bolo cítiť, že odohrať tri zápasy v plnom tempe a navyše v plnej príprave v priebehu troch dní je dosť aj na trénovaného hokejistu. Diváci, ktorí si našli cestu na popradských zimný štadión, neľutovali. Oba tímy ukázali, prečo je hokej taký krásny a tvrdý šport zároveň.

Lepší úvod do stretnutie, v ktorom išlo o víťaza turnaja, mali Severania. Už v 4. minúte sa presadil Pöyhönen. Vyrovnať stihol ešte Kane, ale od tohto momentu boli o malý krôčik vpredu fínski pelikáni. V druhej tretine ich dostal do vedenia Hovinen a v 41. minúte rozhodol o výsledku Blood. Česť Třinca a zároveň nádej na víťazstvo ešte vystrelil Petružálek, ale korčuliarsky aktívne Lahti si už víťazstvo v zápase i celom turnaji už uchmatnúť nestačilo.

Pelicans Lahti – HC Oceláři Třinec 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Góly: 4. Pöyhönen (Repo), 25. Hovinen (Sopanen, Blood), 41. Blood – 11. C. Kane (J. Sýkora), 54. Petružálek (Hrabal)

PREČÍTAJTE SI AJ: Tatranský pohár ukázal kamzíkom zrkadlo: Poprad skončil štvrtý, vyhrali Fíni

„Ten prvý gól dali prakticky z ničoho, keď si to zrazil náš obranca. Pri druhom bola brána posunutá – to sú také veci… Zápas bol celkom vyrovnaný, my sme mali šance, oni mali šance. Ak by to skončilo predĺžením, bolo by to možno spravodlivejšie, ale vyhrali zaslúžene si myslím,“ hodnotil najlepší brankár turnaja Peter Hamerlík, ktorý sa v zápasoch predstavil v bráne třineckých oceliarov.

Pozitívne pocity prežívali najmä hráči fínskeho klubu, ktorí sa stali víťazmi turnaja a na sever si odnesú pohára, získaný v dobrej konkurencii. „Sú tu tímy, s ktorými by sme si normálne nezahrali – družstvo zo Švédska, miestny tím a klub z Čiech. Videli sme, ako sa hrá vonku. Bolo zábavné všetkých týchto chlapcov poraziť,“ povedal s úsmevom útočník pelikánov z Lahti Ben Blood.

Každý z klubov bude minimálne dva dni regenerovať. Zápasová nádielka donútila niektorých siahnuť na dno svojich síl. „Tri zápasy za tri dni sú veľmi ťažké. Myslím, že to bolo trošku vidieť aj na nich aj na nás. Treba byť úprimný, Švédi a Fíni boli od Popradu o krok dopredu. Sme športovci, chceli sme tento turnaj vyhrať, na druhej strane je to príprava, niektorí chalani odpočívali a splnilo to všetko, čo sme od toho očakávali,“ uzavrel hodnotenie Hamerlík.

Celkové poradie
1. Lahti Pelicans
2. HC Oceláři Třinec
3. Örebro HK
4. HK Poprad

Tatranský pohár 2016 Třinec - Lahti
1
Galéria
Tatranský pohár 27.8.16 Třinec - Lahti
72
Galéria
Foto: Martin Sýkora
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM