Monika Vengrínová Správy

Tatry pre univerziádu čaká železničný boom: Električky aj zubačky dostanú zabrať, padlo zásadné rozhodnutie!

Organizátori očakávajú, že na športoviská Svetovej zimnej univerziády na Štrbské Pleso bude denne cestovať päť až sedemtisíc divákov. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) preto zásadne posilní regionálnu železničnú dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Tatry pre univerziádu čaká železničný boom: Električky aj zubačky dostanú zabrať, padlo zásadné rozhodnutie!
Zdroj: TASR

V priebehu deviatich dní, od 24.januára do 1.februára, bude kapacita tatranských električiek aj zubačiek zvýšená o viac ako štyridsať percent, čo bude s pravidelnými linkami v súhrne tvoriť viac ako 125 tisíc miest vo vlakoch Tatranských elektrických železníc (TEŽ).

„Najväčšiu posilu dostanú zubačky, ktoré premávajú na trati Štrba – Štrbské Pleso. ZSSK na tejto trati zdvojí sedem vybraných spojov. Rušnejšie bude aj na trati tatranskej električky z Popradu do Tatier cez Starý Smokovec na Štrbské Pleso. Súčasne zabezpečujeme mimoriadne vlaky na otvárací či záverečný ceremoniál,“ informoval o posilnení dopravy riaditeľ Úseku obchodu ZSSK Jozef Schmidt. Organizátori očakávajú, že na športoviská bude cestovať denne päť až sedemtisíc divákov.  

Okrem vlaku, ktorý premáva podľa obvyklého cestovného poriadku v zimnej sezóne, pôjde navyše ešte päť minút pred alebo po jeho odchode aj druhá súprava. Počas bežných dní na tejto trati železničiari vypravujú po 17 spojov v každom smere. V čase konania univerziády ich týmto spôsobom bude jazdiť až 24 denne. V deň otváracieho ceremoniálu, teda v sobotu 24. januára a v posledný deň podujatia 1. februára, sa budú môcť cestujúci odviezť aj štyrmi mimoriadnymi vlakmi. Z Popradu pôjdu dva a dva späť zo Štrbského Plesa. 

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM