Správy

Tesne pred voľbami slávnostne otvorili tunel Bikoš: PRVÉ zábery z miesta, FOTO

Motoristi už opäť obchádzajú Prešov. Zo Starej Ľubovne už nezájdu do Prešova, ale po odbočení z D1 či už z Košíc alebo Popradu sa dostanú na R4 a obídu ho.

Zdroj: Dnes24.sk

Odovzdanie nového úseku rýchlostnej cesty R4 Prešov a tunela Bikoš je za nami, odteraz si vydýchnu najmä motoristi smerom do Sabinova či Starej Ľubovne.

Mínus 15-tisíc áut

Mesto Prešov budú vodiči tentoraz obchádzať vďaka I. etape severného obchvatu.

„Severný prešovský obchvat odbremení mesto o 15-tisíc vozidiel denne. Výrazne pozitívna zmena nastane najmä pre vodičov idúcich v smere do Sabinova, Lipian či Starej Ľubovne. Motoristi z týchto miest už nebudú musieť zachádzať do Prešova, ale po odbočení z D1 či už z Košíc alebo Popradu sa dostanú na R4 a tretie najľudnatejšie mesto Slovenska obídu za pár minút,“ vysvetľuje Národná diaľničná spoločnosť.

Stále to však nie je to, po čom Prešovčania najviac túžia. K najdôležitejšej stavbe, teda II. etape severného obchvatu, ešte len poklepali základný kameň.

A aj spomínanú prvú etapu s tunelom Bikoš otvorili až dnes, 25. septembra, teda tesne pred voľbami. Hoci prvotný dátum bol stanovený na marec 2023 a neskôr sa posúval na júl i august.

Pozrite si vo fotogalérii aj zábery z otvorenia.

Objektívom: Obchádzanie Prešova I. etapou severného obchvatu je tu
12
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM