Pavol Hrabovský Šport

TIP na cyklotúru: Obľúbený chodník pod Tatrami na FOTKÁCH

Krásne počasie vyháňa Popradčanov na bicykel. Aké sú obľúbené trasy miestnych cyklistov? Kam vyraziť na bicykel? Prevezte sa s nami.

Ilustračný obrázok k článku TIP na cyklotúru: Obľúbený chodník pod Tatrami na FOTKÁCH
15
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský

Cyklistika sa počas sezóny stáva v Poprade jedným z najobľúbenejších športov. Kam sa ale s bicyklom vybrať? Aké sú overené trasy? Rozhodli sme sa vám priniesť cyklus zaujímavých trás pre vás aj celú rodinu.

Cyklistická klasika

V Poprade nájdeme hneď niekoľko cyklistických chodníkov. Našou prvou trasou bude osvedčená klasika, ktorú predstavuje najznámejší chodník pod Tatrami. Ten spája Poprad s jeho mestskou časťou Kvetnica a mestom Svit. Chodník má dĺžku 12 kilometrov a začína práve v mestskej časti Kvetnica, konkrétne pri strelnici. Trasa je lákavou atrakciou pre všetky druhy cyklistov a nevyhýbajú sa jej ani korčuliari, ktorí preferujú hladký asfaltový povrch.

Nasadnúť a ísť

V rámci našej trasy nezačíname priamo na strelnici. Vybrali sme sa na sídlisko Juh, kde nájdeme ďalší cyklistický chodník. Tento prechádza okolo družstva, smerom na Kvetnicu a neskôr končí pri asfaltovej obaľovni. Po zdolaní mierneho kopca vás čaká, okrem nádherného výhľadu na mesto a Tatry – príjemný prejazd cez les, ktorý vás dovedie až k starému kameňolomu na Kvetnici. Okolo bývalého lomu vznikol aj náučný chodník – ideálne miesto na prestávku pri vode. Pre pokračovanie trasy, stačí prejsť na druhú stranu hlavnej cesty, ktorá náš dostaneme k záhradkám. Práve asfaltová cesta cez záhradky vedie až k spomínanej strelnici.

V rámci tejto trasy nájdeme viaceré informačné tabule s ďalšími smermi.

Od strelnice sa držíme cyklistického chodníka, ktorý nás dostane až do mesta Svit. Trasa je rovinatá s občasnými prevismi. Nevýhodou je vysoká poveternosť, ktorá môže znepríjemniť jazdu, no dočkáte sa aj príjemného zadného vetra. Asi najväčším lákadlom, okrem športového vyžitia, je nádherná panoráma Vysokých Tatier, ktorá lemuje celú cestu. Veľkou výhodou je aj nenáročnosť trasy, ktorú zvládne celá rodina. Taktiež je trasa ideálna pre cyklistický vozík, v ktorom si trasu užijú aj tí najmenší.

Aj v zime

Chodník končí pri moste Svit – Lopušná dolina. Most je momentálne v rekonštrukcii a jeho úlohu plní dočasný pontónový most, preto zvýšte opatrnosť. Na konci nájdeme ďalšiu informačnú tabuľu so smerom do Lopušnej doliny vzdialenej 2 km, rovnako so smerom na Biely Potok (15 km), kam sa pozrieme nabudúce. Zaujímavosťou na koniec je fakt, že milovníci zimnej cyklistiky si môžu tento chodník užívať aj počas studeného ročného obdobia, keďže je zjazdný.

Obľubujete aj vy túto trasu? Zanechajte komentár a podeľte sa o vašich cestách v okolí Popradu.

Nezabudnite nás aj naďalej sledovať na našom Facebooku a Instagrame. Nenechajte si ujsť aktuálny obsah z Popradu a okolia.

Cyklotrasa: Poprad - Kvetnica - Svit
15
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM