Martin Sýkora Správy

Tisíce ľudí v Tatrách: Na Hrebienku kolízne situácie a výjazdy záchranárov

Zimné prázdniny prilákali do slovenských veľhôr tisíce návštevníkov. Využívanie miestnych atrakcií a nehody, spôsobené zimným terénom nie sú ničím neobvyklým.

Ilustračný obrázok k článku Tisíce ľudí v Tatrách: Na Hrebienku kolízne situácie a výjazdy záchranárov
32
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Predpoludním dňa 30.12.2016 bola Horská záchranná služba požiadaná o pomoc pre dvoch turistov vo Vysokých Tatrách. Počas sánkovania si nárazom do prekážky spôsobil pravdepodobne zlomeninu dolnej končatiny v oblasti členka 37–ročný slovenský turista.

„Nachádzal sa pri hornej stanici pozemnej lanovej dráhy na Hrebienku. Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) mu poskytli prvú pomoc, končatinu zafixovali a snežným skútrom transportovali do Starého Smokovca, kde ho odovzdali posádke RZP,“ informovali horskí záchranári na svojej stránke.

Foto: Peter Handzuš

Piatkové dopoludnie sa tým pre záchranné zložky ani zďaleka neskončilo. Práce bolo toľko, ako návštevníkov – veľa. Krátko na to požiadali náhodní turisti o pomoc pre 64–ročnú turistku slovenskej národnosti, ktorá sa na magistrále medzi Hrebienkom a Reinerovou chatou pošmykla a pri páde utrpela pravdepodobne zlomeninu stehennej kosti.

„Po ošetrení a zafixovaní zranenej končatiny bola rovnako transportovaná do Starého Smokovca a sanitkou RZP pokračovala na ďalšie ošetrenie do nemocnice v Poprade,“ uzavreli záchranári.

Práve v týchto dňoch vzali Vysoké Tatry turisti a návštevníci útokom. Veľhory praskajú vo švíkoch. Pripravenosť, obozretnosť a aj tolerancia je niekedy viac, než dobrá rada nad zlato.

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM