Martin Sýkora Správy

Toto sú skutočné celebrity: Každodenní hrdinovia si prevzali ocenenie

Médiami vytvorené celebrity nedosiahnu veľkosť a zmysel tých "našich" - záchranárov, hasičov a policajtov, ktorí sa stávajú hrdinami každý deň.

Ilustračný obrázok k článku Toto sú skutočné celebrity: Každodenní hrdinovia si prevzali ocenenie
3
Galéria
Zdroj: poprad.dnes24.sk

Či už v uniformách alebo bez nich, či už v práci alebo vo voľnom čase, sú hrdinami všedných dní. Ich činnosť neostala bez povšimnutia. Patria medzi nich aj ľudia z OZ Záchrana, ktorí si v hlavnom meste prebrali Zlatý záchranársky kríž za rok 2017 za kreatívny prístup k osvete a vzdelávaniu.

Profesionáli a skvelí ľudia

Predseda OZ František Majerský prevzal ocenenie za tím v zložení: Lukáš Jurina, Vladimír Hosa, Michal Weinciller, Stanislav Harviš, Gabriel Tomko, Marián Hudák, Marek Žifčák, Michal Hudák, Patrícia Pažítská, Marek Knutel, Stanislav Škop a Marek Knutel. „Je to ocenenie našej niekoľkoročnej práce, ktorú robíme vo svojom voľnom čase. Sme radi, že nás ľudia všímajú. Dnes svetom vládne závisť a nie všetci vidia všetko naše úsilie, hodiny a hodiny príprav, stretnutí, hľadanie sponzorov, partnerov. Ľudia v našom tíme sú veľkí profesionáli a skvelí ľudia. Je radosť s nimi spolupracovať. Dúfam, že energia a chuť nám vydrží aj do ďalších rokov,“ konštatoval Majerský.

Zdroj: Dnes24.sk

Hrdinovia všedných dní

Tím OZ Záchrana prijala aj hlava štátu, ktorá vyzdvihla prácu Podtatrancov. „Chcem, aby si ľudia prácu záchranárov vážili, lebo záchranár, to je celoživotné vzdelávanie sa. Záchranár je nádherné povolanie, lebo pomáhate zachraňovať to najdôležitejšie a to je ľudský život,“ uviedol predseda OZ Záchrana. Práca záchranára nie je vôbec ľahká a na Slovensku, bohužiaľ, nedocenená. „Naša práca je psychicky a fyzicky náročná. U nás sa stretávame so slabým finančným ohodnotením. Vážme si týchto ľudí, lebo záchranári, hasiči i policajti – to sú skutočné celebrity,“ dodal Majerský.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM