Monika Gécziová Kultúra

Tradícia z 30. rokov minulého storočia: Oslávte Deň matiek piknikom v ľubovnianskom skanzene

Každú druhú májovú nedeľu každý rok oslavujú všetky maminy. Tento rok pripadol Deň matiek na 12. mája. A v tento deň ho môžete osláviť rodinne a originálne. Čo tak piknik v skanzene pod Hradom Ľubovňa?

Ilustračný obrázok k článku Tradícia z 30. rokov minulého storočia: Oslávte Deň matiek piknikom v ľubovnianskom skanzene
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Tak, ako minulý rok, aj tento sa v ľubovnianskom skanzene pod hradom v Starej Ľubovni bude konať podujatie, ktoré nadviaže na tradíciu z 30. rokov 20. storočia, keď boli oslavy Dňa matiek považované za veľkú udalosť.

„Ľubovnianske múzeum – hrad v Starej Ľubovni sa minulý rok rozhodlo túto tradíciu oživiť a opäť vniesť do života čaro tohto dňa,“ pozývajú pracovníci hradu vychutnať si nedeľné popoludnie do skanzenu.

Rodina, ktorá príde v nedeľu 12. mája s piknikovým košom má vstup od 13:00 hodiny zdarma. Pre malých návštevníkov je pripravený detský kútik, rôzne aktivity a tiež si môžu pozrieť zvieratá, ktoré obývajú gazdovský dvor. V tento deň tiež bude predstavená a sprístupnená celosezónna výstava umelcov zo Spiša.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM