Monika Gécziová Kultúra

Spišská Sobota bude rozvoniavať gulášom: Tradičné podujatie spestrí Máziková či Kazík

Už po 14.-ty krát si v Spišskej Sobote podpália pod kotlami majstri kuchári, ktorí si trúfajú uvariť ten najlepší guláš. Okrem ochutnávky, ukážok hasičskej techniky či zásahu, si tento rok môžu fanúšikovia šlágrov vychutnať aj repete.

Ilustračný obrázok k článku Spišská Sobota bude rozvoniavať gulášom: Tradičné podujatie spestrí Máziková či Kazík
Zdroj: TASR

Spišsko-Sobotský kotlík, ktorý sa už tradične organizuje v rámci Spišskosobotských hasičských dní, sa tento rok koná pri príležitosti 140. výročia založenia Dobrovoľného hasičského zboru Spišská Sobota a 95. výročia založenia Okresnej hasičskej jednoty v Spišskej Sobote.

18. mája o 9:00 tak na Spišsko-Sobotskom námestí slávnostne otvoria a o 15 minút neskôr aj zahája súťaž vo varení kotlíkového gulášu. Popri varení sú od 9:15 do 13:00 pripravené sprievodné akcie, a to ukážky historickej aj súčasnej hasičskej techniky a tiež ukážky zásahu touto technikou. Chýbať samozrejme nebude ani ochutnávka súťažných gulášov.

O 14:00 sa uskutoční tradičná dražba Spišsko-Sobotského kotlíka a vyhlásenie výsledkov tohto ročníka súťaže. Od 16:00 do 21:00 si prídu na svoje fanúšikovia šlágrov, keď sa v galaprograme Spišsko-Sobotského repete predstavia Eva Máziková, Božanka a Martin Jakubec, Robo Kazík, Juraj Tomašiak a skupina Star Band.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM