Martin Sýkora Krimi

Tragédia pod Tatrami: Náraz do stromu neprežili dvaja mladí chlapci (†15, †17)

Zubatá kosila na podtatranských cestách. Život dvoch chlapcov vo veku 15 a 17 rokov si vyžiadala dopravná nehoda (15.8.) pri Spišskej Belej, okres Kežmarok.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia pod Tatrami: Náraz do stromu neprežili dvaja mladí chlapci (†15, †17)
11
Galéria

V stredu (15.8.) čase okolo 19:20 hod. viedol v smere od obce Bušovce do Spišskej Belej 19-ročný mladík z obce Ihľany osobné auto Škoda Octavia. Spolu s ním sa v aute viezli ďalší traja chlapci (15, 16, 17).

„Na klesajúcom úseku cesty vodič Octavie začal predchádzať pred ním idúce osobné auto Škoda Superb, a to napriek tomu, že nemal pred sebou rozhľad na takú vzdialenosť, ktorá je potrebná na bezpečné predchádzanie aby sa mohol bezpečne zaradiť pred predchádzané vozidlo. Touto jazdou zároveň obmedzil vodiča osobného auta Mazda CX5 jazdiaceho v protismere, ktorý sa mu vyhol na pravú časť krajnice,“ opísal udalosť prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Octavia následne narazila do ľavej bočnej prednej časti predchádzaného Superbu, pričom sa dostala do rotácie a narazila do stromu a potom do zvodidiel.

V dôsledku týchto nárazov sa Octavia rozpolila na dve časti. Pri dopravnej nehode utrpeli dvaja spolujazdci, 15-ročný chlapec z obce Jurské a 17-ročný chlapec z obce Ihľany zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahli. „Tretí spolujazdec, 16-ročný chlapec z obce Ihľany utrpel ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia minimálne 6 týždňov. Vodič utrpel ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia 3 dni,“ dodal Džobanik. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča Octavie negatívna. Kežmarský vyšetrovateľ, ktorý nehodu vyšetruje, obvinil 19-ročného vodiča Škody Octavia z prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM