Monika Vengrínová Hokej

Trenčín deklasoval popradských Kamzíkov: Hostí podržal brankár

Na popradskom ľade sa dnes viac darilo hosťom z Trenčína. I napriek tomu, že Popradčania ich prestrieľali, nebolo im to nič platné. Domácim nepomohla ani výmena brankárov, keď do brány nakorčuľoval namiesto Kostúra Sedlačko. Poprad napokon podľahol na domácom ľade Trenčanom 2:5.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín deklasoval popradských Kamzíkov: Hostí podržal brankár
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Poprad sa síce od úvodu snažil hrať nátlakový hokej, doplatil však na nepozornosť v strednom pásme a z prečíslenia 2 proti 1. Trenčania po linke Hudec – Dudáš otvorili skóre. Popradský brankár Kostúr kvôli úprave výstroja vzápätí na chvíľu vystriedal a Sedlačko sa po prvý raz v sezóne dostal v súťažnom zápase do bránky. Popradčania potom už s Kostúrom pokračovali v útočnej hre avšak bez efektu, keď trenčianska defenzíva zlikvidovala všetko nebezpečenstvo mieriace na Konráda.

Podobný obraz hry diváci pod Tatrami sledovali aj v úvode druhej časti hry. Ale v čase, keď sa zápas lámal do polovice sa v priebehu 83 sekúnd dva razy presadil hosťujúci Melichárek a bolo vymaľované. Trenčania mali prevahu a v útočnom pásme si s domácimi Popradčanmi miestami robili, čo chceli. V 35. minúte pridal štvrtý gól Hlinka ml. a definitívne vyhnal Kostúra z brány. Popradčania dokázali odpovedať ešte pred prestávkou, keď sa na dva razy presadil Paločko – 1:4.

Domáci chceli v tretej dvadsaťminútovke staviť všetko na jednu kartu a spočiatku im to vychádzalo. Paločko nabil Boltunovi a zrazu bol rozdiel len dvojgólový. Domáci sa však neradovali dlho, Fabian nevedel kde má puk, vzal mu ho Razingar a po jeho pase pridal druhý gól v zápase Hlinka – 2:5. Záver stretnutia ešte okorenil pästný súboj Paločka s Habšudom, na výsledku sa už nič nezmenilo.

Milan Jančuška, tréner Popradu: „Veľká nespokojnosť s výsledkom aj výkonom. Aj keď sme súpera prestrieľali, bolo to z našej strany jalové. Mali sme byť agresívnejší, niektorí hráči herne zaostávajú. Po hrubých chybách v obrane sme pykali.“

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína:*** „Prišli sme v oklieštenej zostave so šiestimi juniormi. Chceli sme vychádzať z dobrej defenzívy, navyše ustáli sme úvodný tlak a podarilo sa nám viackrát skórovať. Chlapcov hokej bavil, hrali sme v hernej pohode a podržal nás aj brankár Konrád.“***

HK Poprad – Dukla Trenčín 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)

Góly: 36. Paločko (Fabian, Kroták), 42. Boltun (Paločko) – 3. Dudáš (D. Hudec), 29. Melichárek (Šišovský, Habšuda), 30. Melichárek (Švec), 35. Hlinka (Mikula, Dudáš), 44. Hlinka (Razinger, Šišovský).
Rozhodovali: J. Konc – Gajan, Smrek, vylúčení: 2:4, navyše: Habšuda 10 minút za hrubosť – Paločko 10 minút za hrubosť, Kasík 10+DKZ za nešportové správanie,
presilovky 0:1,
oslabenia 0:0,
1558 divákov

Poprad-Trenčín 11.1.2015
1
Galéria
Poprad-Trenčín 11.1.2015
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM