Hokej

Tréner Jančuška sa vrátil do Popradu: Svojich zverencov zo Žiliny ale k víťazstvu nedoviedol

Žilina sa v Poprade predstavila s viacerými bývalými Kamzíkmi, na čele s trénerom Milanom Jančuškom. V kádri Vlkov sa predstavili i bratia Hunovci, ktorí sa pod Tatrami postavili proti svojmu ďalšiemu bratovi - novej posile Popradčanov - Rudolfovi. Napokon sa v zápase lepšie darilo Kamzíkom.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Jančuška sa vrátil do Popradu: Svojich zverencov zo Žiliny ale k víťazstvu nedoviedol
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Úvodný nezáživný výkon z oboch strán mohla gólovo okoreniť hneď pri prvom striedaní nová posila Popradu Rudolf Huna, jeho zakončenie ale skončilo na žrdi. Gól prišiel až z hokejky obrancu Kasíka v presilovej hre v 13. minúte, po ktorom Poprad viedol 1:0. V komornej atmosfére sa domáci presadili ešte raz. Po priťuknutí spoza bránky od Paukovčeka sa presadil Bartečko, keď prekonal Tomeka strelou nad lapačku.

Ani v druhej tretine sa toho na ľade veľa neudialo. Zo žilinskej strany zaujal únik Žilinčana Richarda Hunu v oslabení, na ktorom sa vyfaulovala hneď dvojica domácich hráčov – Kroták a Fabian. Rozhodca Novák následne nariadil trestné strieľanie, s ktorým si domáci brankár Kostúr poradil. Za domácich mohli navýšiť náskok Hvila a neskôr Branislav Rapáč, žilinská obrana ale nekapitulovala. V závere tretiny nastrelil žŕdku Bartečko.

Na začiatku tretieho dejstva odišiel do kabíny otrasený a zranený obranca Fabian, za faul na neho zase predčasne pod sprchý žilinský Švec. Popradčania si dlhú päťminútovú presilovku pokazili vylúčením. Pri hre 4 na 4 sa po buly v úniku bratskej dvojice Hunovcov v 48. minúte presadil prudkou strelou Róbert – 2:1. Tri minúty pred koncom zápasu mohol po hrubej chybe domácej obrany vyrovnať Grman, nepodarilo sa mu to ani na dvakrát. Striedačka Popradu zareagovala oddychovým časom. Žilina domácich zovrela vo vlastnej tretine, takmer dvojminútový zámok sa skončil hromadnou šarvátkou za Kostúrovou bránkou. Time-out si vzala i Žilina a z hry stiahla brankára Tomeka. Domáce víťazstvo potom do prázdnej bránky istil Bartečko, no to nebolo ešte všetko. Hoci sa zdalo, že je po zápase, 15 sekúnd pred koncom znížil Stupka na 3:2. Domácim zatrnulo ešte raz, päť sekúnd pred koncom sa po Konečného strele zaskvel Kostúr a rozhodol o zisku troch bodov pre Poprad.

HK Poprad – MsHK DOXXbet Žilina 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)

Góly: 18. a 60. Bartečko, 13. Kasík – 48. Róbert Huna, 60. Stupka.
Rozhodovali: Novák – Bogdaň, Korba,
vylúčení: 8:7 na 2 min., navyše: Švec (Žilina) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku,
presilovky: 1:0,
oslabenia: 0:0,
965 divákov

HK Poprad - MsHK Žilina
35
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM