Monika Vengrínová Rôzne

Tropický víkend potrápil Popradčanov: V nemocnici ošetrili takmer dve stovky pacientov

Horúci uplynulý víkend má na svedomí plnú popradskú nemocnicu. Počas dvoch dní v nej ošetrili takmer dvesto pacientov, čo je o 30 % viac, ako zvyčajne. Dôvodom návštev u lekára boli kolapsy, bolesti hlavy či hučanie v ušiach.

Ilustračný obrázok k článku Tropický víkend potrápil Popradčanov: V nemocnici ošetrili takmer dve stovky pacientov
Zdroj: TASR

Lekári Oddelenia centrálneho príjmu popradskej nemocnice ošetrili počas tropického víkendu o 30% vyšší počet pacientov ako zvyčajne. V sobotu to bolo presne 100 pacientov, v nedeľu o 10 menej.

„Ľudia z tepla kolabovali, nezvládali návraty z túr v horách, mnohí mali bolesti hlavy a pociťovali hučanie v ušiach. Lekári vo všeobecnosti konštatovali u pacientov zlý pitný režim, s čím najmä u detských pacientov súviseli bolesti brucha,“ informovala hovorkyňa Nemocnice Poprad, a.s. Sylvia Galajda.

Najviac pacientov bolo, podľa hovorkyne, vo veku 30 – 40 rokov, čo je dôkazom toho, že starší ľudia reagovali na varovania odborníkov a viac sa na tropické teplo pripravili.

Lekári po poslednom víkende upozorňujú i na zvýšený výskyt kliešťov, keďže aj týchto pacientov je omnoho viac ako v minulosti. „Odporúčajú nezabúdať na prevenciu, používanie repelentov, ochranu formou dlhých nohavíc a kontrolu tela po návrate z prírody,“ vysvetlila Galajda s tým, že z úrazov naďalej dominujú poranenia členkov a kolien, preto zdravotníci pripomínajú verejnosti, že každá úspešná túra sa končí doma a nie v nemocnici.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM