Pavol Krupka Kultúra

Tureckí tanečníci učili tých popradských. A naopak.

Tanečný workshop umelecko-vzdelávacieho projektu eduMEMA mal zaujímavé vyvrcholenie. V Tatranskej galérii ukázali svoje umenie i výsledky svojej lektorskej práce poprední tanečníci tureckého súboru Fire of Anatolia. Aj oni sa však niečo naučili.

Ilustračný obrázok k článku Tureckí tanečníci učili tých popradských. A naopak.
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Popradskí tanečníci z oblasti folklóru, moderného, klasického tanca i spoločenského tanca sa oboznamovali so základmi tradičných anatólskych tancov. Na spoločných tanečných hodinách sa stretali členovia tanečného štúdia Super, tanečného klubu Trend a folklórneho súboru Vagonár.

Hosťami a lektormi tanečnej časti tohtoročného projektu eduMEMA boli dvaja mladí tanečníci z úspešného zoskupenia Fire of Anatolia (Anatólske ohne). Počas piatkovej záverečnej prezentácie na pôde Tatranskej galérie predviedli ukážku lektorskej práce, ale aj výsledky spoločného štvordňového úsilia. Dvojica tanečníkov z Vagonára, naopak, naučila tureckých tanečníkov prvky slovenských ľudových tancov.

Celé podujatie však nemalo len vzdelávací rozmer, jeho zmyslom bolo priblížiť a prepojiť dve rozdielne kultúry. Aj vo videu zo záverečnej prezentácie sa presvedčíte, že sa to podarilo.

Viac o tanečnej časti projektu eduMEMA sme písali „TU“, náš portál však zaznamenal aj rovnako zaujímavú jarnú časť projektu, venovanú hudobnej interpretácii hudby starších štýlových období.

Tureckí tanečníci učili tých popradských. A naopak. Projekt EduMEMA.
1
Galéria
Tureckí tanečníci učili tých popradských. A naopak.
9
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM