Rôzne

Uctenie si spomienky padlých za slobodu: Aj v Poprade si pripomenuli 75. výročie SNP

28. augusta sme si aj v našom meste pripomenuli 75. výročie Slovenského národného povstania.

Ilustračný obrázok k článku Uctenie si spomienky padlých za slobodu: Aj v Poprade si pripomenuli 75. výročie SNP
6
Galéria

Od Slovenského národného povstania uplynulo 75 rokov. Okrúhle a významné výročie si v Poprade pripomenuli aj zástupcovia a obyvatelia nášho mesta.

Pri pamätníku v Parku hrdinov sa uskutočnil pietny akt kladenia vencov, ktorý usporiadal Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Poprade v spolupráci s mestom Poprad.

Uctenie si padlých v boji za oslobodenie spod fašistického jarma sa konalo za prítomnosti primátora mesta Poprad Antona Danka, zástupkyne prednostu okresného úradu Evy Stašovej, predsedu oblastného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Michala Kopka a členov zväzu, zástupcov politických strán a občianskych združení ako i občanov nášho mesta.

„Stretli sme tu, aby sme nezabudli na minulosť a aby sme si symbolickým gestom uctili ich vieru, odhodlanie a silu bojovať za nás všetkých. Tých, ktorí položili život za slobodu našej krajiny. Nie pre slávu a uznanie, ale preto, že sloboda, demokracia a spravodlivosť boli aj ich hodnotami,“ povedal vo svojom príhovore primátor mesta Poprad Anton Danko.

Pri príležitosti tohto výročia odovzdal predseda oblastného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Michala Kopka do rúk primátora mesta Pamätný list venovaný MsÚ Poprad za trvalé udržiavanie odkazu protifašistického odboja za národné a sociálne oslobodenie a za aktívnu pomoc a spoluprácu so Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov.

Tohtoročné 75. výročie Slovenského národného povstania je aj v našom regióne príležitosťou na uctenie si padlých v boji za oslobodenie.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM