Martin Sýkora Krimi

Ukrajinci pytliačili na popradskom rybníku: Za päťdesiat eur za mreže!

Z prečinu pytliactva obvinili včera (3.6.) popradskí policajti siedmich mužov z Ukrajiny vo veku 27 – 46 rokov. Dostali totiž chuť na rybinu, ktorá ich však vyšla draho.

Ilustračný obrázok k článku Ukrajinci pytliačili na popradskom rybníku: Za päťdesiat eur za mreže!
3
Galéria

Obvinení Ukrajinci v sobotu (2.6.) podvečer lovili bez povolenia ryby na vodnej nádrži s názvom Malý Grebpark pri Poprade – Spišskej Sobote. Ide o kaprový lovný rybník, ktorého užívateľom je Miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu Poprad.

„Ryby obvinení chytali za použitia udice bez označenia a bičíka – drevenej palice s naviazaným rybárskym vlascom a plavákom. Všetci spoločne ulovili 23 kusov rýb z toho 11 kusov ryby druhu Pleskáč tuponosý rôznych dĺžok a 12 kusov ryby druhu Červenica ostrobruchá, tiež rôznych veľkostí,“ informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Ryby lovili takým spôsobom, že sa všetci pri love s udicami striedali a následne ulovené ryby odkladali na breh do igelitovej tašky. „Škoda bola vyčíslená na 50 eur. Všetci siedmi boli umiestnení do cely policajného zaistenia a stíhaní sú v tkz. super rýchlom konaní,“ uzavrel Džobanik.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM