Pavol Hrabovský Kultúra

Urobte si plány na tento týždeň: Jazz fastival, acapella, klubový film a veľa ďalšieho

Týždeň je v plnom prúde a je škoda ho stráviť len doma alebo v práci. Toto sú najlepšie akcie tento týždeň, podľa redakčného výberu.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si plány na tento týždeň: Jazz fastival, acapella, klubový film a veľa ďalšieho
Zdroj: pixabay

Odchody vlakov

21. október o 18:00 hod., Dom kultúry

Adela a Viktor Vinczeovci vystúpia ako protagonisti rafinovanej tragikomédie z pera scenáristu Petra Zelenku. Čaká na vás 90 minút absurdných situácií, láskavého humoru a nečakaných zauzlení, ktoré vás prinútia sa zamyslieť nad úlohami, ktoré v živote máme.

Filmový klub Poprad – Také krásne šaty

21. októbra o 19:00, Kino Tatran

Filmový klub Poprad pozýva na strašidelné rozprávanie, ktoré je zasadené do hektického obdobia zimných zliav v obchodnom dome. Hovorí o prekliatych šatách, ktoré putujú od človeka k človeku a ich cestu sprevádzajú ničivé dôsledky. Náročné dielo, ktoré stojí za videnie na plátne je žánrovým mixom snažiacim sa pomocou hororových a komediálnych prvkov upozorniť na hrozby konzumerizmu.

For You – acapella vocal group

23. október o 18:00 hod., Dom kultúry

Súbor piatich mladých ľudí, ktorí bez použitia hudobných nástrojov interpretujú svetové aj domáce skladby. Na koncerte zaznejú aj skladby z ich vlastnej produkcie. Opakovaná šnúra podujatí a koncertov, na ktorých pravidelne vystupujú ukazuje, že ide o naozaj kvalitné zoskupenie. Vystúpenie je súčasťou festivalu Popradská hudobná jeseň. Príďte si aj vy vychutnať jedinečný koncert v ktorom hrajú ľudia, ktorých jediným nástrojom je ich hlas.

Popradské líšky – ICE DREAM Košice

25. októbra o 19:00 hod., Zimný štadión Poprad

Rovnako ako mužský tím, tak aj dievčatá potrebujú vašu podporu. Príďte podporiť popradské hokejistky, na domácom ľade, ktoré si zmerajú sily proti súperkám z Košíc.

Hudobný piatok – Juraj Helcmanovský

25. októbra o 18:30, Fabrika restaurant Poprad

Juraj Helcmanovsky a jeho neuveriteľný hudobný prejav na cimbale, do tónov známych skladieb. Zažite jedinečné predstavenie v príjemnom prostredí, už tento piatok.

One Two Jazz Festival 2019

25 októbra o 18:00, Tatranská galéria

Druhá časť jazzového festivalu One Two Jazz opäť poskytne skvelý program. Mená a hudobné telesá ako The CoolCatz, Arpád Farkaš a Ján Kopčák Duo, Alan a Štefan Bartuš Trio a Milo Suchomel, čakajú na návštevníkov v Tatranskej galérii v Poprade. Cieľom festivalu je podpora jazzovej scény na Slovenku, spolu s hľadaním nových talentov a snaha o rozvinutie a rozšírenie jazzovej komunity.

Cestovateľský festival – Cestou necestou

27. október o 16:30 hod., Kino Tatran Cestovateľský festival Cestou necestou zamieri opäť do popradského Kina Tatran. Príďte aj vy navštíviť magické Peru, bude vám rozprávané o tom najlepšom z Nepálu alebo najhoršom z Indie. Fotograf Gabo vás uchváti zábermi z Islandu a s Milom prejdete 170km okolo úchvatného Mt. Blancu.

V priloženej galérií, si môžete pozrieť jedny z najkrajších jesenných ulíc v Poprade.

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

Popradské ulice v plnej kráse: Ktorá je vášmu srdcu najbližšie? HLASOVANIE
7
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM