Peter Handzuš Iné športy

Úspech kežmarských volejbalistiek: Postúpili do skupiny o 1. až 4. miesto

Volejbalová extraliga žien mala v sobotu na programe posledné 14. kolo prvej časti, v ktorom sa vyriešil posledný otáznik, kto postúpi spoločne s UKF Nitrou do skupiny o 1. - 4. miesto.

Ilustračný obrázok k článku Úspech kežmarských volejbalistiek: Postúpili do skupiny o 1. až 4. miesto
Zdroj: Dnes24.sk

Najbližšie bol k postupu Kežmarok, ktorý to nakoniec zvládol, aj keď prehral s Pezinkom 2:3. Na postup stačilo zverenkyniam trénerky Blanky Špakovej získať bod.

KV MŠK Oktan Kežmarok – VISTA real Pezinok 2:3 (-21, 20, –21, 14, –9) Zostava Kežmarku: Kredátusová 7, Petránová 3, Labudová 8, Dragašeková 19, Becková 14, Smák 3, Jakušová – libero, (Rajčanová 4, Závadská 3, Harčárová 0)

Prvý set získali vo svoj prospech hráčky Pezinka a tým prekvapili nielen domáce hráčky, ale aj plné hľadisko, ktoré očakávalo od Kežmarčaniek bojovný výkon s jasným víťazstvom. Fanúšikov potešili v druhom a najmä vo štvrtom sete, ktorý zvládli excelentne. Po vyhraných dvoch setoch za stavu 2:2 si vydýchli aj všetci zainteresovaní v kežmarskom ženskom volejbale. Zisk bodu im totiž zaručil postup medzi prvú štvoricu. V tajbrejku mali prevahu hosťujúce hráčky, ktoré pripravili Kežmarčanky o domácu neporaziteľnosť v aktuálnej sezóne.

Spokojná trénerka Kežmarku, Blanka Špaková: „Súper mal vysoké hráčky, ktorými nás predčil na blokoch, ale dobrou hrou v poli sme sa im dokázali vyrovnať. Získali sme dôležitý bod, ktorý nás dostal do prvej štvorky. Tešíme sa spolu s divákmi, že v Kežmarku privítame najsilnejšie družstvá na Slovensku.“

Frustrovaný tréner Pezinka, Pavel Bernáth: „Blahoželám svojim hráčkam. Hrali fantasticky a s chladnými hlavami zvládli veľmi náročný zápas. Som pyšný, že sme prvé družstvo, ktorému sa v Kežmarku tento rok podarilo vyhrať! To, čo predviedli rozhodcovia bolo chrapúnstvo. Taká je bohužiaľ realita, ale spôsob a forma akou to urobili bol primitívny a vulgárny!“

Ako ďalej v súťaži

Extraliga pokračuje druhou časťou po Novom roku. Skupina o 1. až 4. miesto, v ktorej začnú tímy bodovo od nuly, štartuje 11. januára 2014. Do extraligy vstupujú od druhej časti aj účastníci Stredoeurópskej ligy, volejbalistky Slávie EU Bratislava a Doprastavu Bratislava, ktoré sa v skupine o 1. – 4. miesto predstavia proti prvým dvom tímom po prvej časti extraligy – Volley project UKF Nitra a KV MŠK Oktan Kežmarok. V skupine o 5. až 7. miesto budú hrať družstvá VŠK Paneurópa, VISTA real Pezinok, VK Spišská Nová Ves, COP Nitra a VC UJS Komárno, ktoré si prenášajú body z prvej časti extraligy. Do play-off postúpi prvých osem tímov, posledný tím bude o účasť v extralige bojovať v prelínacej súťaži, priamo nevypadáva nikto.

Konečné poradie po 1. časti:

  1. UKF Nitra 26,
  2. Kežmarok 23,
  3. Paneurópa 22,
  4. Pezinok 21,
  5. Spišská Nová Ves 19,
  6. COP Nitra 12,
  7. Komárno 3.

Štatistické naj po 1. časti:

• Najviac bodov: Tatiana Dragašeková (Kežmarok) 239 bodov
• Najviac blokov: Monika Šmitalová (Pezinok) 58 blokov
• Najlepšia nahrávačka: Michala Halmová (Paneurópa) 32,99% úspešnosť
• Najviac es: Kamila Zaťková (Sp. N. Ves) a Monika Šmitalová (Pezinok) po 25 es
• Najlepšia prihrávka: Zuzana Paveleková (Pezinok) 36,58% excellent

Skupina 1. – 4. miesto

1. kolo: 11. január 2014
Doprastav Bratislava – Kežmarok
UKF Nitra – Slávia EU Bratislava Skupina o 5.-9. miesto: 1. kolo: 4. január 2014
Pezinok – Komárno
Spišská Nová Ves – COP Nitra

Extraligové družstvá žien si to rozdajú aj v slovenskom pohári

(Doprastav a Slávia majú isté miesto na Final Four)
1. kolo, prvé zápasy: 9. január 2014
Pezinok – UKF Nitra
Paneurópa Bratislava – Kežmarok
1. kolo, odvety: 16. január 2014
UKF Nitra – Pezinok
Kežmarok – Paneurópa Bratislava

Tex+foto: Slavo Petrus

Úspech kežmarských volejbalistiek: Postúpili do skupiny o 1. až 4. miesto
39
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM