Peter Handzuš Správy

Úspech záchranárov z Vysokých Tatier: Posádka RLP vyhrala medzinárodné preteky v Košiciach

V dňoch 18. – 21. 9. 2013 sa pod záštitou Ministerky zdravotníctva SR organizoval XXII. ročník celoslovenskej súťaže posádok záchranných zdravotných služieb s medzinárodnou účasťou Záchrana 2013 v Košiciach a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Úspech záchranárov z Vysokých Tatier: Posádka RLP vyhrala medzinárodné preteky v Košiciach
Zdroj: Dnes24.sk

Novinkou tohtoročného podujatia bolo rozšírenie záchranárskej súťaže o Národnú súťaž operátorov ZZS, ktorí súťažili v meraní teoretických vedomostí a praktických zručností, ktoré sú potrebné pre profesionálne vedenie hovoru na linke tiesňového volania. Ide o najvýznamnejšiu a najprestížnejšiu súťaž záchranárov pri riešení úloh zameraných na neodkladnú zdravotnú starostlivosť, kde sú súťažiaci rozdelení do dvoch kategórií a to posádok RLP a RZP.

„Počas dvoch súťažných dní si záchranári zmerali sily v troch denných a jednej nočnej etape, počas ktorých absolvovali celkovo dvanásť modelových situácií, ktoré pripomínali reálne zásahy mnohokrát v sťažených podmienkach,“ píšu na svojej stránke horskí zíchranári.

V kategórii RLP s účasťou 13 posádok získali vzácne prvé miesto záchranári RLP HZS Vysoké Tatry MUDr. Ladislav Kotrusz, Bc. Ján Kušnirák a Marián Červienka.

Foto: hzs.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM