Rôzne

Uvidíme Inekafe, Lenku Filipovú či Medial Banana: V meste začne Popradské kultúrne leto

Tento rok sa môžu návštevníci tešiť na koncertné piatky i sobotňajšie rozprávkové predpoludnia venované deťom.

Ilustračný obrázok k článku Uvidíme Inekafe, Lenku Filipovú či Medial Banana: V meste začne Popradské kultúrne leto
Foto: Pavol Hrabovský

Po roku sa na Námestie sv. Egídia opäť vráti Popradské kultúrne leto.

Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti s tým, že program festivalu sa bude konať v tzv. medzikostolí, v prípade nepriaznivého počasia v Dome kultúry.

„Viac ako 20-ročná tradícia Popradského kultúrneho leta nás každoročne zaväzuje ponúknuť program, v ktorom sa predstavia špičkoví účinkujúci nielen zo slovenskej, ale aj českej hudobnej scény. Aj keď sme kvôli nižšiemu rozpočtu a šetreniu financií museli programovú ponuku skrátiť len na dva dni v týždni, verím, že náš festival pritiahne milovníkov dobrej hudby na námestie,“ uviedol primátor mesta Anton Danko.

Inekafe či Desmod

Festival otvorí kapela Chinaski už tento piatok 28. júna o 19.00 h. Neskôr sa v centre mesta predstavia aj Inekafe, Lenka Filipová, Medial Banana, Nocadeň, Desmod, Hex, Vidiek či kapela Italian Bee Gees.

Sobotňajšie dopoludnia sú určené už tradične hlavne tým najmenším. Deti sa môžu tešiť na viaceré známe rozprávky v podaní divadelných zoskupení zo Žiliny, Prešova, Spišskej Novej Vsi, Senca či Bratislavy.

Súčasťou programu Popradského kultúrneho leta bude od 31. júla do 2. augusta aj festival všetkého slovenského Made in Slovakia.

Budú Duchoňove hity

V rámci neho na pódiu vystúpia She&Me, Robo Papp, Samuel Tomeček & Milujem Slovensko Band, Števo Repka, Ľudo Kuruc Band s najväčšími hitmi Karola Duchoňa či domáca 4ka.

„Chýbať nebudú ani predajcovia z celého Slovenska, ktorí zaplnia námestie svojimi výrobkami,“ dodáva radnica. Súčasťou festivalu bude aj detské mestečko, kde organizátori pripravia interaktívny program.

Podujatie mesto realizuje v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu SR.

archívne foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM