Ľubomír Hudačko Správy

Už aj popradskej radnici došla trpezlivosť: Mesto vstupuje do štrajkovej pohotovosti!

Mesto sa spolieha na podporu širokej verejnosti, pretože fungovanie samosprávy sa bytostne dotýka občanov v ich každodennom živote.

Ilustračný obrázok k článku Už aj popradskej radnici došla trpezlivosť: Mesto vstupuje do štrajkovej pohotovosti!
Zdroj: Mesto Poprad

Silné a bezpečné mestá pre ľudí budú zrejme čoskoro minulosťou. Štát svojimi opatreniami naďalej ukazuje, že mu nezáleží na fungovaní samospráv a správa sa tak, ako keby mu prekážali. Mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Únia miest Slovenska, ktorej členom je aj mesto Poprad, podobne ako ZMOS vyzvala štát k spolupráci so samosprávami tak, aby sa našli spoločné riešenia, ktoré na jednej strane pomôžu ľuďom, ale zároveň budú rešpektovať fungovanie miest a obcí. Žiaľ, nič nepomohlo, nič sa nezmenilo, vláda SR tento apel zo strany samospráv otvorene ignoruje,“ vysvetľuje popradská radnica.

Ochrániť mestá

Únia miest Slovenska bude preto v najbližších dňoch žiadať o stretnutie prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. „Aby sa váhou svojej funkcie postavila na stranu samospráv a pomohla ochrániť mestá a obce pred ich likvidáciou zo strany štátu,“ vysvetľuje popradská samospráva.

„Mesto Poprad je v štrajkovej pohotovosti a všetky ďalšie postupy bude koordinovať s Úniou miest Slovenska, ktorej jedným z podpredsedov je popradský primátor Anton Danko. Spoliehame sa na podporu širokej verejnosti, pretože fungovanie samosprávy sa bytostne dotýka občanov v ich každodennom živote,“ doplnili na záver z popradskej radnice.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM