Martin Sýkora Krimi

Už ani doma nie ste v bezpečí: Podtatrancov navštívil zlodej, keď boli doma!

Odvaha a drzosť zlodejov nemá hranice. Presvedčili sa o tom obyvatelia rodinného domu, ktorých vykradol zlodej v čase, keď boli domáci doma!

Ilustračný obrázok k článku Už ani doma nie ste v bezpečí: Podtatrancov navštívil zlodej, keď boli doma!
Zdroj: Dnes24.sk

Manželia spali, zlodej chodil po dome

Vo veci prečinu porušovanie domovej slobody a prečinu poškodzovania cudzej veci vedie trestné stíhanie vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade. Ku krádeži došlo v nedeľu (4.11.) v jednom z rodinných domov v obci Kurimany. „Dve hodiny po polnoci páchateľ neoprávnene vošiel do domu tak, že vylomil vstupné plastové dvere v oblasti zámku, porozhadzoval veci v skriniach, v zásuvkách, povyhadzoval ich von,“ informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

„V dome v tom čase spali majitelia, manželský pár, pričom pani sa zobudila a rozsvietila svetlo,“ opísala hrôzostrašný zážitok domácich hovorkyňa.

Domáca zbadala neznámeho páchateľa vybehnúť von z domu. Majiteľom domu vznikla škoda poškodením vstupných dverí a to vo výške 500 eur. Páchateľ z domu nič nevzal, no za jeho návštevu mu hrozí päťročné väzenie.

Foto: Slávka Kellová

Hotovosť doma je stále rizikom

Zlodejov láka predovšetkým vidina hotovosti. Najlepšie je nemať ju doma. Presvedčila sa o tom aj 46-ročná Katka z Levoče, ktorá vo večerných hodinách sobotňajšieho dňa (3.11.) telefonicky oznámila na operačné stredisko polície v Poprade, že došlo ku krádeži finančnej hotovosti.

„Doposiaľ nezistený páchateľ bez použitia násilia vošiel do jedného z rodinných domov v Levoči a zo spálne na prvom poschodí z nočného stolíka ukradol finančnú hotovosť v celkovej výške 3700 eur,“ uviedla Ligdayová.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Levoča začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže spáchaného v súbehu s prečinom porušovanie domovej slobody. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky. „Aj tento prípad je dôvodom na zamyslenie a opätovné zváženie, či ponechať si doma finančnú hotovosť takto nezabezpečenú je ten najlepší nápad. Isteže, domov je naše najbezpečnejšie miesto, ale zlodeji využívajú práve tento náš pocit a v mnohých prípadoch aj ľahkovážny prístup k zabezpečeniu si svojho súkromia i vecí v ňom. Dbajme viac na bezpečnosť nášho domova,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM