Pavol Krupka Správy

Už po dvanástykrát budú školy súťažiť o titul Lesoochranárska škola

Základné a stredné školy, ktoré sa svojimi lesoochranársky zameranými aktivitami v tomto školskom roku zapoja do celoslovenskej súťaže, majú šancu získať titul Lesoochranárska škola 2015. Súťaž už po dvanástykrát vyhlasuje lesoochranárske združenie Vlk spolu s partnermi - nadáciou Aevis a OZ TATRY.

Ilustračný obrázok k článku Už po dvanástykrát budú školy súťažiť o titul Lesoochranárska škola
Zdroj: Dnes24.sk

Do súťaže sa môžu zapojiť všetky základné a stredné školy, ktoré sa počas tohto školského roka zamerajú na aktivity vedúce k zvyšovaniu vedomostí svojich žiakov o lesoch, o dôvodoch, pre ktoré je nutné ich chrániť, o chránených územiach v bližšom či vzdialenejšom okolí školy a zároveň si svoje získané vedomosti overia priamo v teréne, počas zážitkového učenia v prírode, na exkurziách či vychádzkach. Súťaž je príležitosťou aj pre samotných žiakov, aby si všímali, čo sa deje nielen v lesoch, ale aj v bezprostrednej blízkosti ich obcí a miest, či nemiznú stromy z lúk, okolo potokov a riek alebo aj mestská zeleň.

O problematike lesov sa môžu učiť nielen priamo na hodinách, ale aj počas prednášok s externými odborníkmi zo štátnej ochrany prírody, mimovládnych organizácií, s lesníkmi. Získané vedomosti môžu odovzdávať svojim mladším spolužiakom, ale aj širokej verejnosti priamo v obciach, prostredníctvom lokálnych médií či výstavy LZ VLK Divočina zachráni svet, ak pre ňu nájdu vhodné priestory v meste či obci.

Najlepšie školy bude vyberať porota zložená z organizátorov súťaže a výsledky budú vyhlásené v priebehu júna 2015. Hlavnou cenou pre víťaznú školu bude živý koncert zaujímavého hip-hopového zoskupenia Modré hory, ktorého najnovšie CD bolo ocenené v rámci Rádio_Head Awards 2013. Ďalšie školy so zaujímavými aktivitami získajú publikácie alebo DVD s tematikou lesov a každá škola, ktorá sa do súťaže zapojí, dostane spolu s vyhodnocujúcim letákom aj darček.

V rokoch 2010 a 2013 sa víťazom tejto celoslovenskej súťaže stala ZŠ s MŠ na Tajovského ulici v Poprade. Písali sme o tom TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM