Martin Sýkora Rôzne

Už po tretí krát sa hľadá najlepší učiteľ: Anketa NAJ PEDAGÓG 2017

Mesto Poprad vyhlasuje tretí ročník ankety NAJ PEDAGÓG 2017. Pôsobnosť ankety naďalej zostáva v rozsahu od materských škôl až po školy stredné.

Ilustračný obrázok k článku Už po tretí krát sa hľadá najlepší učiteľ: Anketa NAJ PEDAGÓG 2017
Foto: Jaroslav Dodok

Anketa ako poďakovanie

Mesto Poprad chce pri príležitosti Dňa učiteľov oceniť najaktívnejších a najúspešnejších pedagogických zamestnancov (učitelia MŠ, ZŠ, SŠ, ZUŠ a vychovávateľky ŠKD) zo škôl pôsobiacich na území mesta.

„Cieľom ankety je vyzdvihnúť prácu a poslanie pedagógov v popradských školách. Okrem postupných systematických krokov, ktorými zlepšujeme podmienky v školách v našej zriaďovateľskej pôsobnosti, chceme aj takto dať najavo, že školstvo a vzdelávanie sú pre nás dôležitou prioritou. Už teraz môžem prezradiť, že anketa bude len jednou z foriem, ktorými chceme učiteľom poďakovať za ich prácu pre naše mesto,“ uviedol 1.viceprimátor Popradu Igor Wzoš.

Zdroj: TASR

Tri kategórie

Školy môžu po internom hlasovaní alebo výbere s možnosťou zapojenia pedagógov, žiakov a rodičov nominovať do ankety NAJ PEDAGÓG 2017 pedagogických zamestnancov v týchto kategóriách:

1. Akčný/tvorivý učiteľ/pedagogický zamestnanec – do tejto kategórie môžu byť navrhnutí pedagogickí zamestnanci bez ohľadu na vek (teda aj mladí), ktorí sú tvoriví, akční, zavádzajú do edukačného procesu inovatívne metódy, využívajú netradičné metódy a formy práce, publikujú, pracujú v metodických združeniach a predmetových komisiách, aktívne pracujú v rôznych spoločenských organizáciách.

2. Učiteľ s mimoriadnymi výsledkami – do tejto kategórie môžu byť navrhnutí pedagógovia, ktorí vo svojej pedagogickej praxi dosiahli mimoriadne výsledky vo výchovno-vzdelávacom procese, v projektoch, v reprezentácii školy, mesta, kraja či republiky.

3. Zaslúžilý učiteľ – do tejto kategórie môžu byť navrhnutí pedagogickí zamestnanci podľa dĺžky pedagogickej praxe – takí, ktorí pracujú v školstve, alebo sú už na dôchodku, alebo sú v preddôchodkovom veku, ktorí svoj aktívny pedagogický život zasvätili práci s deťmi v škole aj mimo školy. Nemuseli dosiahnuť mimoriadny úspech, ale sú z pohľadu žiakov, vedenia školy i rodičov skvelými učiteľmi.

Spôsob hlasovania

Každá škola môže nominovať do jednotlivých kategórií maximálne jedného pedagóga. Osobitne budú hodnotení pedagógovia zo stredných škôl. Riaditelia škôl zašlú spracované nominácie s najúspešnejšími pedagógmi odboru školstva, mládeže a športu MsÚ v Poprade najneskôr do 22.2.2017 na adresu najpedagog@poprad.sk. Odborná porota následne z predložených návrhov určí víťazov v jednotlivých kategóriách.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety NAJ PEDAGÓG 2017 sa uskutoční počas galavečera pri príležitosti Dňa učiteľov v Dome kultúry v Poprade dňa 1.3.2017. Novinkou tohtoročnej ankety je priamy postup víťaza kategórie učiteľ s mimoriadnymi výsledkami zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad do súťaže ZLATÝ AMOS, ktorej finále sa uskutoční práve v Poprade.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM