Martin Sýkora Samospráva

V Batizovciach majú radi zábavu: Vďaka obci kultúra v novom šate

Podtatranské obce žijú od jari do jesene kultúrnou a spoločenským životom. Nie všade sú však na to vytvorené podmienky. V Batizovciach už je to realitou.

Ilustračný obrázok k článku V Batizovciach majú radi zábavu: Vďaka obci kultúra v novom šate
Zdroj: Dnes24.sk

Nové zastrešené drevené pódium pribudlo v parku v centre podtatranskej obce Batizovce v okrese Poprad. Batizovský starosta Gabriel Bodnár uviedol, že obec žije mnohými kultúrnymi akciami v priebehu roka a doteraz v nej chýbal vonkajší priestor, v ktorom by sa mohli dôstojne prezentovať napríklad folklórne súbory.

„Rozhodli sme sa, že v parku pri obecnom hoteli postavíme zastrešené drevené pódium, aby sme si ho na rôzne akcie nemuseli prenajímať a aby nám slúžilo aj do budúcnosti,“ povedal starosta.

Obec nečakal na pomoc od štátu, ani od zahraničných podporovateľov. Pre svojich ľudí použila svoje peniaze. Batizovský starosta hovoril o tom, že pódium zaplatila obec z vlastných finančných zdrojov, a to vo výške zhruba 23 000 eur.

PREČÍTAJTE SI AJ: Pod Tatrami sa rozvíja sociálny turizmus: Historické miesta a znevýhodnení ľudia

„Pódium bude slúžiť najmä Batizovčanom na kultúrno-spoločenské podujatia, ktoré sa v obci tešia veľkej obľube,“ skonštatoval Bodnár. Rozmery pódia sú desať krát sedem metrov. Jeho výstavba prebiehala počas letných mesiacov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM