Monika Gécziová Samospráva

V Kežmarku dokončia zimný štadión a vybudujú zdravotné stredisko: Stáť ich to bude 3,5 milióna

Dva milióny eur na dokončenie zimného štadióna a ďalšieho 1,5 milióna eur na vybudovanie Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti. Kežmarskí poslanci schválili prijatie finančnej výpomoci Ministerstva financií SR.

Ilustračný obrázok k článku V Kežmarku dokončia zimný štadión a vybudujú zdravotné stredisko: Stáť ich to bude 3,5 milióna
Foto: Jano Štovka

Na utorkovom mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Kežmarku poslanci schválili prijatie bezúročnej návratnej finančnej výpomoci zo štátnych finančných aktív Ministerstva financií Slovenskej republiky vo výške 3,5 milióna eur. Z toho 2 milióny pôjdu na dobudovanie zimného štadióna a 1,5 milióna na vybudovanie zdravotného strediska.

„Mesto Kežmarok oslovilo Ministerstvo financií SR o poskytnutie finančnej výpomoci zo štátnych finančných aktív na realizáciu vyššie uvedených investičných akcií. Vláda SR súhlasila s poskytnutím návratnej finančnej výpomoci na dobudovanie zimného štadióna a Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti vo výške 3,5 milióna eur,“ uviedla Zuzana Šlosárová z Oddelenia komunikácie, propagácie a regionálneho rozvoja na Mestskom úrade v Kežmarku s tým, že vláda zároveň uložila jej podpredsedovi a ministrovi financií poskytnúť túto výpomoc do 30. apríla tohto roka.

Ako Šlosárová ďalej ozrejmila, poslanci na mimoriadnom zasadnutí schválili výšku splátok a to tak, že platnosť finančnej výpomoci bude v desiatich ročných splátkach, bezúročne, pričom posledná splátka bude do 30. novembra 2029.

„Aktuálne úverové zaťaženie mesta k 1. aprílu je 127 513,36 eur a táto suma bude splatená už do konca tohto roka. Po utorkovom zastupiteľstve pribudne i povinnosť vrátiť finančnú výpomoc v sume 3,5 milióna eur,“ informovala Šlosárová a dodala, že celková úverová zaťaženosť mesta bude predstavovať 23,6 % skutočných bežných príjmov predchádzajúceho rozpočtového roka.

Zdroj: Mesto Kežmarok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM