Martin Sýkora Iné športy

V Košiciach sa centralisti stali štvrtým najlepším klubom ligového kola

V Košiciach sa uskutočnilo 4. kolo žiackej ligy v karate, kde sa zúčastnilo vyše 230 karatistov z 21 klubov zo Slovenska. Central karate klub Poprad si vybojoval spolu 22 medailí.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sa centralisti stali štvrtým najlepším klubom ligového kola
Zdroj: Central karate klub Poprad

Central karate klub Poprad (CKK) si vybojoval spolu 22 medailí (8 zlatých, 7 strieborných a 7 bronzových). V kategórii karate agility 5-ročných si 1. miesto vybojovala Alžbeta Mačuteková. V kategorií 6-ročných 2. miesto získala Sára Rigová. Kategória 7-ročných patrila Centralistkám: 1. miesto Sofia Kurucová, 2. miesto Alexandra Lajošová a 3. miesto Tamara Mačuteková. V kategórii 7-ročných chlapcov sa na 3. mieste umiestnil Lukáš Návoj.

Súťaž pokračovala disciplínou kata, kde si opäť stupeň víťazov vybojovali dievčatá z Central karate klubu v kategórii kata dievčatá 5 – 7 rokov. Na 1. mieste sa umiestnila Sára Rigová, 2. miesto získala Alexandra Lajošová a 3. miesto Sofia Kurucová. V kategóri kata mladšie žiačky si 3. miesto vybojovala Lea Kucová a Alexandra Janíková získala druhé miesto v kategórii kata staršie žiačky. Zlato si suverénne vybojoval Daniel Nedoroščík v kategórii kata chlapci 8–9 rokov a v kategórii 10 – 11 rokov sa na 2. mieste umiestnil Andrej Farkaš.

Central karate klub Poprad Košice 04/2018
15
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Súťažilo sa aj v športovom zápase. „V kategórii kumite dievčatá 5–7 rokov do 24 kg sa na 2. mieste umiestnila Tamara Mačuteková. V tej istej kategórii, ale nad 24 kg si 1. miesto vybojovala Alexandra Lajošová a na tretích miestach sa umiestnili Sofia Kurucová a Sára Rigová. Zlaté medaile si do Popradu priniesli Lea Kucová z kategorie kumite mladšie žiačky do 35 kg a Alexandra Janíková v kategorií kumite staršie žiačky nad 45 kg,“ informovala Ivana Kucová z CKK. V kategórii chlapci 5–7 rokov do 24 kg sa na 3. mieste umiestnil Marek Tropp a druhé miesto získal Lukáš Návoj a o poslednú zlatu medailu sa postaral Adam Sedmák v kategórii kumite mladší žiaci nad 40 kg.

Zdroj: Central karate klub Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM