Martin Sýkora Iné športy

Karatisti na severnom Spiši: Centralisti zbierali medaily v Starej Ľubovni

Pod Ľubovnianskym hradom sa stretlo vyše 460 karatistov zo 46 klubov z celého Slovenska na 3. kole Slovenského pohára v karate. Nechýbali ani Popradčania.

Ilustračný obrázok k článku Karatisti na severnom Spiši: Centralisti zbierali medaily v Starej Ľubovni
16
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

3. kola Slovenského pohára v karate o postup na Majstrovstvá Slovenskej republiky detí a žiakov v karate sa zúčastnili aj karatisti z Central karate klubu Poprad, ktorý si vybojovali spolu 13 medailí, z toho 3 zlaté, 3 strieborné a 7 bronzových.

Otvorenie súťaže patrilo disciplíne karate agility, kde v najmladšej kategórii 5-ročných zvíťazila Alžbeta Mačuteková. V kategórii 6-ročných sa na 3. mieste umiestnila Sára Rigová. V kategórii 7-ročných sa na 2. miestach umiestnili Alexandra Lajošová a Sofia Kurucová a 3. miesto získala Tamara Mačuteková. Zlato si vybojovala Lea Kucová v kategórii 10-ročných a o posledné umiestnenie v kategórii karate agility sa postaral Matej Šuna, ktorý si vybojoval medzi 11-ročnými striebro. „Ďalšia časť súťaže patrila súťažnej disciplíne kata, kde sa v najmladšej kategórii kata dievčatá 5 rokov na 3. mieste umiestnila Alžbeta Mačuteková a v kategórii 7-ročných sa v boji o 3. miesto stretli Sára Rigová a Sofia Kurucová, kde sa nakoniec stala víťazkou Sofia,“ hodnotila Ivana Kucová z Central karate klubu Poprad.

Posledná časť súťaže bola o športových zápasoch kumite, kde prvý krát nastúpila v kategórii kumite dievčatá 6–7 rokov do 20 kg Alžbeta Mačuteková a vybojovala si 3. miesto. V tej istej kategórii, ale nad 28 kg sa na 3. miestach umiestnili Sofia Kurucová a Alexandra Lajošová. Ďalšie zlato si suverénne vybojovala Lea Kucová v kategórii kumite staršie žiačky 10 – 11 rokov do 30 kg.

Zdroj: Central karate klub Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM