Martin Sýkora Samospráva

V Matejovciach odovzdali stavenisko: Začala stavba športového areálu

Moderné ihrisko by malo zlepšiť podmienky pre aktívny pohyb detí. Okrem toho začne už čoskoro aj výstavba športového ihriska v areáli ZŠ Komenského na sídlisku Západ.

Ilustračný obrázok k článku V Matejovciach odovzdali stavenisko: Začala stavba športového areálu
Zdroj: Dnes24.sk

Multifunkčné ihrisko v areáli ZŠ Matejovce je navrhnuté s povrchom z priepustného športového povrchu – nezávadná verzia tartanového povrchu TVP Sport. Ihrisko bude oplotené sieťkou do výšky 6 metrov, pričom vrch (strop) oplotenia bude uzavretý sieťkou. „Po obvode ihriska budú rozostavené mantinely výšky jedného metra. Ihrisko bude vybavené zapustenými hádzanárskymi bránkami, nad ktorými budú osadené basketbalové koše,“ informoval komunikačný manažér popradskej samosprávy Marián Galajda. Na priečnej osi ihriska budú osadené montážne púzdra na osadenie tenisových a volejbalových stĺpikov. Čiarovanie ihriska vymedzí plochy pre hádzanú, basketbal, tenis a volejbal.

„Keďže rozmery ihriska nezodpovedajú „normovým“ rozmerom ihrísk pre jednotlivé športy, bude čiarovanie prispôsobené reálnym rozmerom ihriska,“ uviedol Galajda.

Vybavenie viacúčelového ihriska:

  • stĺpiky pre sieť na volejbal (viacúčelové volejbalové oceľové stĺpy s plnou reguláciou výšky siete a kľukou na napínanie siete, vrátane siete na volejbal (farba čierna, hrúbka vlákna 2 mm)
  • stĺpiky pre sieť na tenis (tenisové stĺpy oceľové, pozinkované, profil 80 × 80 mm s vnútorným napínaním, vrátane tenisovej siete (farba čierna, hrúbka vlákna 2 mm), podporných tyčiek na štvorhru a stredovej pásky so závažím
  • hádzanárske bránky 3,0 × 2,0 m
  • basketbalové koše (basketbalové konštrukcie jednostĺpové, pozinkované, profil 80 × 80 mm, s ramenom 1200 mm, s epoxidovou doskou 900 × 1200 mm, basketbalovou pozinkovanou obručou a sieťou 12-úchytov).

Zmluvná cena stavebných prác je 112 781,18 EUR s DPH a termín výstavby 90 dní.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM