Martin Sýkora Správy

V nedeľu sa záchranári v Tatrách nezastavili: Zimné obdobie útočí najmä na nohy

Podmienky ako stvorené na aktívne trávenie voľného času v slovenských veľhorách. Práve zima prináša zvýšený počet zranení, ktoré sa turistom nevyhli ani v nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku V nedeľu sa záchranári v Tatrách nezastavili: Zimné obdobie útočí najmä na nohy
Zdroj: TASR

Nedeľa je sviatkom pokoja, ale aj príležitosťou vyraziť do Tatier. Záchranári z Horskej záchrannej služby (HZS) práve v týchto dňoch čakajú na volania o pomoc, ktoré ich neobišli ani počas uplynulého víkendu.

„V nedeľu 22.1.2017 bola HZS požiadaná o pomoc pre 34-ročného slovenského turistu, ktorý si spôsobil poranenie dolnej končatiny na turistickom chodníku medzi Rainerovou chatou a Hrebienkom,“ informovali záchranári o svojich aktivitách pri pomoci tatranským návštevníkom. Po príchode na Hrebienok bola turistovi končatina zafixovaná a za pomoci snežného skútra bol prevezený do Starého Smokovca a odovzdaný privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP).

V čase, kedy pacienta odovzdávali posádke RZP, oznámila slovenská skialpinistka úraz dolnej končatiny svojej 52-ročnej mamy, vo Veľkej Studenej doline. „Pani sa podarilo zostúpiť samostatne na lyžiach do vrchnej časti Húpačiek, kde jej odišli naproti záchranári HZS a po zafixovaní a ošetrení končatiny ju rovnako za pomoci snežného skútra a saní dopravili na Hrebienok, odkiaľ pokračovali do Starého Smokovca,“ dodali záchranári, ktorí majú za sebou ďalší typický zimný tatranský víkend. Na ďalšie ošetrenie odišla skialpinistka samostatne.

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM