Ľubomír Hudačko Správy

V Poprade máme nádhernú kvetinovú výzdobu: O rok to však už tak nemusí byť, FOTO

Tak ako aj po minulé roky boli umiestnené kvetináče na stĺpy verejného osvetlenia na námestiach - Námestí sv. Egídia, vo Veľkej, Spišskej Sobote a v Strážach.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade máme nádhernú kvetinovú výzdobu: O rok to však už tak nemusí byť, FOTO
11
Galéria

Na území mesta prebieha výsadba letničiek, ktoré akoby zdobili Poprad takmer na každom kroku. Popradská radnica o tom informuje na svojej webstránke.

Celá kvetinová výsadba je realizovaná prostredníctvom trvalých záhonov, mobilných kvetináčov, závesných kvetináčov a kvetinových pyramíd.

Aj na stĺpoch

Závesné kvetináče sú umiestnené na cestných mostoch ulíc Mnoheľovej, Alžbetinej ale aj na cyklomostoch vedúcich cez rieku Poprad.

Tak ako aj po minulé roky boli umiestnené kvetináče na stĺpy verejného osvetlenia na námestiach – Námestí sv. Egídia, vo Veľkej, Spišskej Sobote a v Strážach.

Na Námestí sv. Egídia sú opäť umiestnené aj kvetinové pyramídy. Spolu bolo vysadených 36-tisíc sadeníc kvetov. Medzi inými napríklad begónie, petúnie, pelargónie tagetesy, lobélie, šalvie, cosmos a ďalšie.

„Kvety prinášajú do ľudského života radosť. Slnečné a teplé počasie prospieva vysadeným kvetinám – letničkám, ktoré vďaka tomu hýria množstvom rôznorodých farieb. Aj preto sa volajú letničky – majú radi leto, teplo a slnko. Ak je k tomu zabezpečená výdatná zálievka a pravidelné prihnojenie, výsledok je zaručený,“ povedala vedúca oddelenia životného prostredia MsÚ Poprad Daniela Gerčák Polaštiková.

Otázny rok 2024

„Som rád, že tohto roku ešte môžeme našim obyvateľom i návštevníkom Popradu skrášliť mestské prostredie krásnymi farbami rôznorodých kvetov. Rok 2024 je z tohto pohľadu minimálne otázny. Či si budeme môcť estetizáciu mesta dovoliť aj v budúcnosti, závisí nielen od novelizácie zákonov prijatých štátom voči samosprávam, ale aj od zodpovedného prístupu poslancov z klubu Poprad na 1. mieste k problematike súvisiacej s vykrytím strát v rozpočte mesta,“ podčiarkol primátor Anton Danko.

Objektívom: Nádherná kvetinová výzdoba v Poprade 2023
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM