Monika Vengrínová Samospráva

V Poprade sa odklepla čerstvá novinka: Toto bude naše nové partnerské mesto, má vyše 350 000 obyvateľov

Poprad má nadviazanú spoluprácu s niekoľkými mestami z okolitých štátov. Na základe pracovnej návštevy primátora Jozefa Švagerka sa mesto rozhodlo pre ďalšiu spoluprácu. Kto bude našim novým partnerským mestom?

Ilustračný obrázok k článku V Poprade sa odklepla čerstvá novinka: Toto bude naše nové partnerské mesto, má vyše 350 000 obyvateľov
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Novým partnerským mestom Popradu sa stane poľský Lublin. Jedným z výsledkov pracovnej cesty primátora Jozefa Švagerka v meste Lublin je aj spoločný úmysel oboch miest uzavrieť dohodu o spolupráci, v ktorej sa rámcovo vymedzia oblasti budúcej spolupráce a partnerstva.

„Lublin má viac ako 350 tisíc obyvateľov a od koho sa máme učiť a s kým spolupracovať, ak nie s tými, ktorí sú lepší. Konečne máme za partnerské mesto to, s ktorým môžeme konzultovať školstvo, kultúru, eurofondy, a pod. Myslím si, že sa pohneme dopredu“ uviedol na margo spolupráce s ďalším mestom primátor s tým, že ponuka na partnerstvo prišla práve zo strany poľského mesta.

Spoluprácu víta aj poslanec Adrián Kromka: „Aj v minulom volebnom období existovala a fungovala spolupráca s mestami. Stále je síce čo zlepšovať, ale ja vítam aj novú spoluprácu.“ Opatrnejšie sa k novému partnerstvu postavil poslanec Rudolf Kubus, ktorý je, podľa vlastných slov, presvedčený o tom, že bez koncepcie rozvoja kultúry a cestovného ruchu môžeme zablúdiť.

„Neviem, čo to mesto chce, preto by som do takejto spolupráce išiel veľmi opatrne. Skúsme skôr rozvíjať spoluprácu s mestami, ktoré už máme otvorené,“ uviedol Kubus. Poslanci Mestského zastupiteľstva Poprad napokon návrh na partnerstvo medzi mestami Poprad a Lublin schválili.

Minoriadne MsZ Poprad 18.11.2015
8
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Mimoriadne MsZ v Poprade 18.11.2015
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM