Peter Handzuš Basketbal

V Poprade sa to hemžilo basketbalovým drobizgom. Dievčatá z prípravky odohrali svoje prvé zápasy

V piatok 11. 4. 2014 bola telocvičňa na ZŠ s MŠ na Komenského ulici v Poprade plná detí. Uskutočnilo sa v nej za účasti štyroch družstiev veselé podujatie pod názvom Deň minibasketbalu, ktorý zorganizovala Basketbalová akadémia mládeže Poprad.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade sa to hemžilo basketbalovým drobizgom. Dievčatá z prípravky odohrali svoje prvé zápasy
Zdroj: Dnes24.sk

Dievčatá z popradskej prípravky si zmerali sily so svojimi rovesníčkami (BKM Svit, MBK Ružomberok a ŠŠK UNION Press Košice) nielen v rôznych športových disciplínach, ale zohrali aj svoje prvé basketbalové zápasy. Hralo sa podľa pravidiel minibasketbalu. O tom, že podujatie dopadlo dobre, svedčili ich veselé tváre a rozžiarené oči na záverečnom vyhodnotení.

„V hode medicimbalom dominovali dievčatá z Košíc, v skoku do diaľky sa najviac darilo hráčkam zo Svitu a v streľbe na kôš boli najúspešnejšie domáce dievčatká. Okrem individuálnych disciplín družstvá hlavne bojovali v tímových súťažiach a v minibasketbale,“ zhodnotila vedúca organizačného výboru Andrea Kuklová.

Víťazkami turnaja sa stalo družstvo ŠŠK UNION Press Košíce, za ktorými skončili domáce hráčky nasledované Svitom a Ružomberkom. Umiestnenie však nebolo to najdôležitejšie. Malé basketbalistky zažili svoj prvý zápas, vyskúšali si svoje schopnosti a zručnosti, ktoré získali na tréningu.

„Všetky musím pochváliť za ich nasadenie a bojovnosť a obrovskú chuť si zašportovať. Odmenou im bola výborná nálada a dobrý pocit z veselo prežitého dopoludnia. Na záver zaznelo z ich hrdiel zborové "Ďakujeme“! " uzvrela spokojná Kuklová.

V Poprade sa to hemžilo basketbalovým drobizgom. Dievčatá odohrali svoje prvé zá
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM