Monika Vengrínová Rôzne

V Poprade sa začalo s opravou najkritickejších výtlkov: V TÝCHTO lokalitách cesty vyžadujú celoplošné opravy

Už pred tromi týždňami začala Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade s opravami najkritickejších úsekov. Celkovo je ich menej ako po predchádzajúcej zime, komunikácie v troch mestských častiach si však vyžadujú väčšie celoplošné opravy.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade sa začalo s opravou najkritickejších výtlkov: V TÝCHTO lokalitách cesty vyžadujú celoplošné opravy
Zdroj: Dnes24.sk

Správa mestských komunikácii v Poprade stav ciest a chodníkov priebežne monitoruje a vytvára mapu s úsekmi, ktoré si budú vyžadovať rozsiahlejšie opravy. Celkovo je však situácia lepšia a výtlkov je menej ako po predchádzajúcej zi­me.

„S opravou najkritickejších výtlkov sme začali už pred tromi týždňami. Riešili sa výtlky priebežne na území celého mesta s použitím studenej obaľovanej zmesi. Vzhľadom k tomu, že cesty sú v lepšom stave ako po minuloročnej zime, väčšia pozornosť bude venovaná aj oprave chodníkov,“ informoval Peter Zastko zo Správy mestských komunikácií v Poprade.

Systémové opravy ciest a chodníkov sa dotknú postupne všetkých častí mesta. Väčšie celoplošné opravy si, podľa Zastka, vyžadujú komunikácie v mestských častiach Stráže, Spišská Sobota a Veľká. S rozsiahlejšími opravami výtlkov s teplou obaľovanou zmesou sa začne po tom, čo začnú pracovať obaľovačky v regióne.

„Realizovať sa bude aj dlhodobo plánovaná komplexná rekonštrukcia Hviezdoslavovej ulice, ktorá bola naplánovaná už v minulom roku. Táto investícia predstavuje sumu 540 700 eur,“ dodal hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Náklady na zimnú údržbu v mesiacoch január a február boli vo výške presahujúcej 175 tisíc eur, čo je v porovnaní s predchádzajúcou zimou o približne 68 tisíc eur viac. Dôvodom je predovšetkým rekordná nádielka snehu z prelomu januára a februára.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM