Peter Handzuš Rôzne

V Poprade sa začne rekonštrukcia štadióna za viac ako 1,7 milióna eur

Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Poprade v piatok na mimoriadnom zasadnutí schválili vykonanie stavebných úprav v objekte zimného štadióna nájomcom HC Lev Poprad. Investície do rekonštrukcie štadióna tak, aby korešpondoval s pravidlami Konti

Z toho úpravy za viac ako 950.000 eur sa neskôr stanú majetkom mesta, ostatné investície za viac ako 780.000 eur ostanú majetkom nájomcu, čiže HC Lev Poprad. „V majetku mesta ostanú predovšetkým tie, ktoré budú zrealizované ako stavebné úpravy, to znamená skyboxy, úpravy kabín, ďalej plošiny pre kamery a pre novinárov. To, čo nezostane v majetku mesta, je nové ozvučenie, nové osvetlenie, vybavenie pre videorozhodcu,“ priblížil viceprimátor mesta Poprad Adrián Kromka. Súčasťou uznesenia je aj podmienka predloženia kompletnej projektovej dokumentácie stavebných úprav, vrátane projektu požiarnej ochrany a statického posudku zo strany HC Lev Poprad.

Klub má na dokončenie stavebných úprav len niečo viac ako jeden mesiac. Už 10. septembra má totiž HC Lev v Poprade odohrať prvý zápas s Omskom. „Máme prísľuby od všetkých spoločností, ktoré budú realizovať stavebné úpravy, že do 1. septembra nám garantujú dokončenie všetkých prác,“ ubezpečil organizačno-technický manažér HC Lev Poprad Marián Barilla. Podľa neho veľmi dlho trvali rokovania o nájomnej zmluve, preto sa práce posunuli. „Tam je príčina toho, že sa teraz robí vo veľmi skrátenom časovom horizonte a pod takým tlakom,“ konštatoval Barilla.

HC Lev Poprad má okrem toho zabezpečiť do 30. júna budúceho roku aj výstavbu novej tréningovej haly. „V súčasnosti prebiehajú práce na projektovej dokumentácii, bude musieť byť vydané stavebné povolenie, malo by ísť o halu, ktorá by mala byť zmontovaná v priebehu niekoľkých mesiacov,“ spresnil Barilla. Nevylučuje však, že do troch rokov by mohol v Poprade vyrásť úplne nový hokejový štadión. V pravidlách KHL je totiž klauzula, že do roku 2014 musia mať všetky mestá, v ktorých sa hrajú zápasy KHL, s počtom obyvateľov nad 50.000 postavenú halu pre 9000 divákov. „Túto podmienku musíme do troch rokov splniť, takže v širšom horizonte sa bude uvažovať aj o výstavbe novej hokejovej haly,“ uzavrel Barilla.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM