Ľubomír Hudačko Rôzne

V Poprade si uctili významné osobnosti: Mnohí odborníci sú laureátmi Cien primátora mesta

Udelené boli Cena mesta Poprad, Cena mesta in memoriam a na základe rozhodnutia primátora mesta tri Ceny primátora mesta Poprad.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade si uctili významné osobnosti: Mnohí odborníci sú laureátmi Cien primátora mesta
8
Galéria

Hlavným programom slávnostného zasadnutia Mestského zastupiteľstva mesta Poprad bolo udelenie ocenení mesta Poprad za rok 2024.

Celý program zastrešili výhradne popradskí umelci, zastupujúci až tri generácie.

Dlhoročné a obetavé práce

Na slávnostnom zastupiteľstve boli udelené jedna Cena mesta Poprad a Cena mesta in memoriam a na základe rozhodnutia primátora mesta tri Ceny primátora mesta Poprad.

„V Poprade žije a pôsobí veľa vzácnych ľudí, ktorí svojou prácou a dosiahnutými výsledkami zviditeľnili nielen seba a svoj odbor, ale zároveň priniesli novú kvalitu do života nás ostatných. Ich krédom sa stala láska k práci, k ľuďom, životu i svojmu mestu," povedal primátor mesta Anton Danko.

Cenu primátora mesta za rok 2024 získal Miroslav Jagáč a to za dlhoročnú obetavú prácu, profesionálny prínos v oblasti školstva, aktívny podiel na realizácii úspešných projektov a za vynikajúce výsledky v riadiacej pozícii.

Cenu primátora mesta 2024 za dlhoročnú obetavú prácu a významný prínos pri zavádzaní nových vedeckých poznatkov a liečebných postupov do praxe v oblasti pôrodníctva v Poprade a podtatranskom regióne získal Daniel Surgent.

Taktiež bola Cena primátora mesta udelená Michalovi Ľachovi za vynikajúce výsledky dosiahnuté vo vysokých manažérskych funkciách v hospodárstve a za významný podiel na vytváraní pracovných príležitostí pre obyvateľov Popradu a podtatranského regiónu.

Ďalší laureáti

Cenu mesta Poprad za rok 2024 získal Michal Brejčák za profesionálny a dlhoročný prínos vo výchovno-vzdelávacej práci, lektorskú a publikačnú činnosť a za vynikajúce výsledky dosiahnuté v riadiacej pozícii.

A Cenu in memoriam získal Róbert Oravec a to za mimoriadny prínos pri rozvoji hasičstva v podtatranskom regióne, za vedenie kroniky Spišskej Soboty a Popradu a realizáciu bohatej škály verejno-prospešných aktivít v Spišskej Sobote v rokoch 1902–1942.

Ocenenie osobností v Poprade
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM